Gaidāma ažiotāža: Latvijā no 1. jūnija varēs saņemt Covid-19 sertifikātu

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийская карта вакцинации от COVID-19
Латвийская карта вакцинации от COVID-19 - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar šodienu, Latvijas iedzīvotāji var pieteikties sertifikātam, kas ļauj pierādīt viņu tiesības uz epidemioloģiskās drošības pasākumu izņēmumiem.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Latvijā no 1. jūnija vietnē Сovid19sertifikats.lv varēs saņemt Eiropas parauga Covid-19 sertifikātu. No 15. jūnija Latvijas elektroniskā sistēma iekļausies kopīgajā Eiropas digitālā zaļā sertifikāta sistēmā, tādējādi sertifikāti būs derīgi arī citās tajā iekļautajās valstīs. Par to, kā notiks sertifikātu noformēšana, radio "Baltkom" ēterā pastāstīja Vakcinācijas projekta biroja informācijas tehnoloģiju koordinators Māris Dreimanis.
Sertifikātā būs sniegta informācija par to, ka tā īpašnieks ir vakcinēts pret Covid-19, pēdējā pusgada laikā pārslimojis Covid-19 vai veicis Covid-19 testēšanu, skaidroja Dreimanis. Vietnē Covid19sertifikats.lv varēs pieprasīt jauna sertifikāta ģenerēšanu, izdrukāt papīra formā vai saglabāt viedierīcē kā QR kodu.
Запрещённые к продаже товары в супермаркете Rimi - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Cipule: var mazināt Covid-19 ierobežojumus
Sertifikāts tiks noformēts divās valodās – latviešu un angļu valodā, turklāt vietne, kur jāaizpilda forma tā saņemšanai, atbalstīs arī krievu valodu. Autorizēties vietnē varēs caur Latvija.lv servisiem – tā var būt elektroniskā identifikācijas karte vai internetbanka.
"Savā kontā jūs iepazīstaties ar lietošanas nosacījumiem, pieprasāt sertifikāta ģenerēšanu, un pēc dažām minūtēm sertifikāts būs jums pieejams. Varat saglabāt šo PDF failu drukāšanai, vai varat saglabāt QR kodu, ja jūs to darāt no viedtālruņa," teica Dreimanis.
No 15. jūnija visā Latvijā strādās klientu apkalpošanas centri, tajos cilvēki varēs saņemt sertifikātu papīra formātā. Tāpat ārstniecības iestādes izsniegs sertifikātu par negatīvu Covid-19 testa rezultātu papīra formātā.
Latvijas Elektroniskā sistēma no 15. jūnija iekļausies kopīgajā Eiropas digitālā zaļā sertifikāta sistēmā.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Stresa līmenis sabiedrībā pieaug: 48% Latvijas iedzīvotāju izjūt spēcīgu nogurumu
"Taču jāsaprot, ka katrā valstī ir savi ierobežojumi. Piemēram, ja sertifikāts ļauj kaut ko darīt cilvēkam Polijā, tad nevar garantēt, ka viņš varēs darīt to pašu tepat," brīdināja Dreimanis.
Tāpat viņš atzīmēja, ka sākumā izstrādātāji ieslēgs interneta rindas režīmu, lai nepieļautu serveru pārslodzi, kā tas notika ar vietni Manavakcina.lv.
Ziņu lente
0