Baltijā

Baltkrievijas tranzīts ir neliela aisberga daļa: uzņēmējs par zaudējumiem sankciju dēļ

© Sputnik / Андрей Александров / Pāriet pie mediju bankasKlaipēdas osta
Klaipēdas osta - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc sankciju ieviešanas pret Baltkrieviju Lietuva var zaudēt gan Ukrainas tranzītu, gan tranzītu uz Kaļiņingradu, visiem uzņēmumiem Klaipēdas ostā būs jāpārorientējas, bet budžets nesaņems nodokļus, dalās domām uzņēmējs Igors Udovickis.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Sankcijas pret Baltkrieviju, īpaši attiecībā uz kālija mēslojumu eksportu lielā mērā ietekmēs Klaipēdas ostas darbību, dalās domām uzņēmējs Igors Udovickis, kam pieder 70% termināla Biriu kroviniu terminalas (BKT) akciju.
ES valstu ārlietu ministri, apspriežot ekonomiskās sektorālās sankcijas attiecībā uz Baltkrieviju, izskatīs tādas nozares, kā kālija mēslojumu eksports un Krievijas gāzes tranzīts, informēja ES diplomātijas vadītājs Žuzeps Borels.
Беларуськалий остановил работу половины рудников - Sputnik Latvija, 1920, 29.05.2021
Minerālmēslu eksports, gāzes tranzīts: ES apspriež sankcijas pret Baltkrieviju
Komentējot iespējamos ierobežojumus, uzņēmējs Igors Udovickis atzīmēja, ka, ja viņam piederošais minerālmēslojumu pārkraušanas terminālis "Biriu kroviniu terminālas" zaudēs būtisku kravu un tā būs ne vien BKT, bet visas Klaipēdas ostas problēma.
"Pirmkārt, sāksies kravu pārdale starp ostas uzņēmumiem, tarifu korekcija, apjomi. Visai sāpīgs process... Zaudēs visi, tostarp budžets, jo samazināsies pārkraušanas tarifi, daudzu kompāniju peļņa, nodokļu iemaksas budžetā. Tāpat daudzi uzņēmumi, ne vien BKT, samazinās algu saviem darbiniekiem," - raksta Udovickis savā Facebook lapā. – "Otrkārt, osta zaudēs daudz vairāk nekā vien baltkrievu tranzītu. Nez kāpēc visi komentatori aizmirst par Ukrainas un Krievijas tranzītu caur Baltkrievijas teritoriju, būtu naivi uzskatīt, ka tas saglabāsies...
Starp citu, tas pats notiks ar dzelzceļa tranzītu uz Kaļiņingradu, kas nāk uz Lietuvu, galvenokārt caur BR teritoriju – vai kāds vispār domājis par to, ka vismaz lielākā daļa no tā var tikt zaudēta?
Treškārt, priekš kam tad vispār vajadzīga šī simtiem miljonu vērta Klaipēdas ostas rekonstrukcijas megaprogramma, ja nebūs kravu, kurām visa šī rekonstrukcija ir domāta?
Un visbeidzot - pēdējā remarka.
Lasot "ekspertu" izteikumus par to, ka baltkrievu krava tikšot aizstāta ar citām kravām, aicinu visus uzdot sev vienu vienkāršu jautājumu: ja pastāv kaut kāda "cita krava" - kāpēc tā joprojām nav Klaipēdas ostā?
На флагштоках у гостиницы где проживают хоккеисты сборных участников ЧМ-2021 сняли флаги Беларуси и России и заменили на флаги Белорусской опозиции и Флаг олимпийского комитета России.  - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Viedoklis
Cik Latvijai izmaksās Baltkrievijas karoga noraušana?
Nevajag sev melot – nav aizvietojuma baltkrievu tranzītam. Lietuvas ekonomika nerada nozīmīgu kravu bāzi nedz tagad, nedz perspektīvā.
Nevajag sev melot – baltkrievu tranzīts ir vien neliela zaudējumu aisberga daļa, kuri sekos, ja tas tiks pieļauts."
Ziņu lente
0