Viedoklis

ASV atradušas vainīgo koronavīrusa pandēmijā

© AP Photo / Ng Han GuanМедицинский работник из китайской провинции Цзилинь прощается с коллегами в международном аэропорту Тяньхэ в Ухане, Китай
Медицинский работник из китайской провинции Цзилинь прощается с коллегами в международном аэропорту Тяньхэ в Ухане, Китай - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tramps un Baidens negaidīti izrādījušies vienisprātis par Covid-19. Bijušais ASV prezidents kopš pandēmijas sākuma apgalvoja, ka vīruss izlauzies brīvībā no Uhaņas laboratorijas. Džo Baidens un visa Demokrātu partija kaismīgi noliedza vīrusa mākslīgo izcelsmi.
Pēkšņi situācija mainījās - kopš pagājušās nedēļas prezidents Baidens jau uzskata par iespējamu vīrusa izcelsmi laboratorijā. Liberālās elites rupors Facebook vairs neaizliedz publikācijas, kurās tiek apspriesta noslēpumainās slimības mākslīgā izcelsme. Par situāciju stāsta Viktorija Ņikiforova RIA Novosti vietnē.
Turklāt, tiklīdz Vašingtonas administrācija atzina, ka koronavīruss, iespējams, izstrādāts mākslīgi, tika atrasts vainīgs. Pēc prezidenta Baidena rīkojuma Amerikas specdienesti ķersies klāt tikai vīrusa Ķīnas izcelsmes versijai. Citas pat neizskatīs.
Всемирная организация здравоохранения - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
Sikspārņi "atnesuši" Covid-19 uz fermu: PVO atgriežas pie sākotnējās versijas
ĶTR nolaidība vai pat diversija, protams, netiek apstiprināta. Vienīgā informācija, uz kuras balstās visa šī Ķīnai naidīgā daudzgājienu kombinācija, nāk no The Wall Street Journal raksta, kurā teikts, ka vēl pirms oficiālā pandēmijas sākuma kaut kādi zinātnieki Uhaņā saslimuši ar kaut ko koronavīrusam līdzīgu, bet šīm stāstam nav nekādu apstiprinājumu.
Pekina pamatoti iebilst, norādot, ka eksperimentus ar vīrusiem amerikāņu zinātnieki veic daudz aktīvāk nekā viņu ķīniešu kolēģi, turklāt iekļauj DNS sekvences, kas ļauj tiem labāk iekļūt cilvēka šūnās,.
Zināmas aizdomas rada arī 2019. gada vasaras un rudens notikumu hronika. Augustā pēkšņi tiek slēgta slavenā ASV militārā bioloģiskā laboratorija "Fort Detrick". Tur glabājās un pētīti tika visbīstamākie vīrusi un baktērijas. Ar mīlestību sakrātajā kolekcijā ir gan Sibīrijas mēris, gan bakas, gan mēris. Aizslepenoti zinātnieki radoši eksperimentē ar šiem paraugiem, izstrādājot uz to pamata jaunus, vēl bīstamākus variantus.
Пассажиры в защитных масках возле вокзала Уханя  - Sputnik Latvija, 1920, 15.02.2021
ASV noraizējušās par PVO slēdzieniem koronavīrusa izcelsmes jautājumā
Šeit jāatgādina (kā jau vairākkārt atgādināja Krievijas Ārlietu ministrija), ka ASV ir viena no nedaudzajām pasaules valstīm, kas nav parakstījusi protokolu par savstarpējo kontroli par BTWC (Konvencija par bioloģisko un toksisko ieroču aizliegumu) izpildīšanu. Proti, visas valstis, kas piekritušas šai Konvencijai, tostarp Krievija un Ķīna, var pārbaudīt viena otras laboratorijas. Kas patiesībā notiek ASV biolaboratorijās? Tas ir noslēpumā tīts, un nav zināms, vai valsts ievēro Konvenciju.
Te pēkšņi "Fort Detrick" laboratorija tiek slēgta kaut kādas noplūdes dēļ. Paaugstināta slepenība neļauj publicēt, kas tieši ir noplūdis, kurp un kādos daudzumos. Tomēr tā paša gada septembrī ASV sākas dīvaina plaušu slimību epidēmija. Sākumā par to vaino "veipus". Pareizāk sakot, kaut kādu jaunu, noslēpumainu šķidrumu "veipiem", kura lietošana izrādās nāvējoša.
Slimības simptomi ietver strauju pneimonijas attīstību, iekšējo orgānu darbības traucējumu, kas kopumā ļoti līdzinās Covid-19. Oktobrī ASV karavīri dodas uz Uhaņu piedalīties starptautiskajās sporta sacensībās, kur, pēc vairāku Ķīnas ekspertu domām, amerikāņu koronavīruss nodots vietējiem iedzīvotājiem.
Шэньчжэнь, Китай - Sputnik Latvija, 1920, 03.01.2021
Ķīnas Ārlietu ministrija pastāstīja par pandēmijas Covid-19 izcelsmi
Ķīniešu versija ir apstrīdama, bet kopumā tā izskatās daudz loģiskāka nekā apvainojumi no ASV puses. Aizdomas rada arī tas, ka vairāk nekā gadu visi amerikāņu propagandas spēki atbalstīja vīrusa dabiskās izcelsmes teoriju.
Galvenais koronavīrusa uzraugs ASV Entonijs Fauči veselu gadu noliedza jebkādas vīrusa mākslīgās izcelsmes versijas. Sociālajos medijos kaunināja un nīdēja "disidentus", kuri uzdrošinājās apšaubīt tā dabisko izcelsmi.
Slavens franču virusologs, Nobela laureāts Lūks Montanjē par apgalvojumu, ka koronavīruss ir radīts mākslīgi, tik tikko paglāba karjeru un reputāciju, vien par to, ka demonstrēja sabiedrībai šo secību SARS-CoV-2 struktūrā, kas izskatās kā aizlienēta no HIV vīrusa un, iespējams, norāda: tas ir cilvēka roku darbs.
Летучая мышь - Sputnik Latvija, 1920, 16.10.2020
"Izlīda" no slepenas laboratorijas? Latvijas iedzīvotāji pastāstīja, ko domā par Covid-19
Ķīnas izcelsmes amerikāņu virusologs Biņ Ljū pirms gada tika noslepkavots Pitsburgā, kur strādāja pie koronavīrusa struktūras izpētes. Viņš paspēja paziņot par kādu interesantu atklājumu, taču pēkšņi viņu nogalināja.
Amerikāņu mediju mašīna ātri izveidoja un uzspieda sabiedrībai noteiktu konsensu. Ja esi progresīvs liberālis un demokrāts, tad atbalsti Baidenu, apzināti pašizolējies un tici koronavīrusa dabiskai izcelsmei. Ja esi "vatņiks" – ak vai, nē, "redneck", tad balso par Trampu, kritizē bezgalīgos ierobežojumus un domā, ka koronavīruss ražots laboratorijā.
Tādu sabiedrības dalījumu veicināja galvenās interneta platformas un sociālie tīkli. Taču jāņem vērā, ka lielākā daļa no tiem ir amerikāņu ietekmes instruments. Rodas iespaids, ka versija par dabisko izcelsmi tika agresīvi uzspiesta tieši tāpēc, ka amerikāņu partneri centās piesegt savas laboratorijas.
Taču tā arī netika atrasti koronavīrusa dabiskas izcelsmes zinātniski pierādījumi. Pēdējo reizi tos meklēja PVO misija šoziem Ķīnā. Starptautiskie eksperti nevarēja atrast ceļu, kā vīruss nonācis pie cilvēkiem no sikspārņiem.
Муниципальный работник во время дезинфекции улиц в Пуно, Перу - Sputnik Latvija, 1920, 06.07.2020
Zinātnieks nonācis pie negaidīta slēdziena par koronavīrusa izcelsmi
Kādu laiku zinātnieki vainoja pangolīnu. Taču palika nezināms, kā šis retais dzīvnieks varēja kļūt par pārnēsātāju. Tāpat PVO speciālisti neatklāja nekādas noplūdes iespējas no Uhaņas laboratorijas.
Aizdomīgs arī ir fakts, ka ĶTR nav biolaboratoriju ārzemēs, bet ASV – vairāk nekā simts 25 pasaules valstīs. Kādas dīvainas sakritības pēc to lielākā daļa ir koncentrēta gar Krievijas un Ķīnas robežām. Ukrainā vien ir 16 amerikāņu biolaboratorijas.
Vai tur kādreiz ir gadījušies bīstami incidenti? Cik vien vēlaties! 2015. gadā ASV žurnāls USA Today rakstīja par simtiem skandalozu gadījumu. Žurnālisti atzīmēja, ka tikai 2014. gadā notikušas Ebolas, putnu gripas, baku noplūdes. Vēl ASV Aizsardzības ministrija "kļūdaini" nosūtīja uz Dienvidkorejas bāzi dzīvas Sibīrijas čūlas sporas.
Летучая мышь - Sputnik Latvija, 1920, 30.05.2020
"Tirgus bija viens no upuriem": Ķīna apstrīdēja sākotnējo versiju par Covid-19 izcelsmi
Gruzijas biolaboratorijā amerikāņu zinātnieki izpētīja uz cilvēkiem jaunu, toksisku preparātu, ko izstrādājis uzņēmums "Gilead" (viens no tā galvenajiem akcionāriem ir bijušais ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds). Eksperimentu rezultātā bojā gāja 73 cilvēki.
Ar pārsteidzošu regularitāti, kas rada visnepatīkamākās aizdomas, jau sen uzvarēto slimību epidēmijas uzliesmo tieši tur, kur darbojas amerikāņu biolaboratorijas.
Diez vai mēs kādreiz uzzināsim, vai nāvējošu vīrusu un baktēriju noplūdes notika nolaidības pēc, vai tās bija plānotas operācijas. Abi varianti ir "labi". Taču, ja izteiktu pieņēmumu par valdības globālās diversijas iespēju, protams, teorētiski, tad tas nebūt nav Ķīnas stils, kura dod priekšroku lēnai, bet neatvairāmai kustībai uz priekšu. Vētraini žesti pēdējā laikā raksturīgi amerikāņiem, kuri rada haosu visā pasaulē, veltīgos mēģinājumos aizkavēt savu kritienu.
Ziņu lente
0