Eksperts: Covid-19 ir sezonālais vīruss, tas atgriezīsies rudenī

© Sputnik / Vladimir Pesnya  / Pāriet pie mediju bankasЖенщина заполняет документы перед вакцинацией от COVID-19 российской вакциной "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак") в гипермаркете "Глобус" в Москве
Женщина заполняет документы перед вакцинацией от COVID-19 российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) в гипермаркете Глобус в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 01.06.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā joprojām saglabājas viens no augstākajiem Covid-19 saslimstības līmeņiem Eiropā, eksperts aicina vakcinēties.
RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Ātrais saslimstības ar Covid-19 kritums Rīgā ir saistīts tostarp ar vīrusa sezonalitāti, pastāstīja Rīgas Stradiņa Universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis LTV raidījumam "Rīta panorāma".
Briģis pauda cerību, ka saslimstības ar Covid-19 kumulatīvais rādītājs Latvijā drīzumā pazemināsies līdz 200 gadījumiem, tomēr joprojām ir daudz smagu saslimšanas gadījumu, īpaši senioru vidū, kas liecina par to, ka šī vecuma grupa nav pietiekami vakcinēta.
Люди стоят в очереди на прививку от COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Stresa līmenis sabiedrībā pieaug: 48% Latvijas iedzīvotāju izjūt spēcīgu nogurumu
Izvērtējot valdības lēmumus par ierobežojumu atvieglojumu vakcinētājiem no Covid-19, Briģis piekrita tam, ka nav sevišķu iemeslu ierobežot vakcinētus cilvēkus, tāpēc esot tikai loģiski virzīties uz atvieglojumiem vakcinētajiem. Vienlaikus viņš atgādināja, ka pandēmija nav beigusies, turklāt Latvijā pagaidām saglabājas viens no augstākajiem saslimstības līmeņiem Eiropā, tāpēc valsts nevar pilnīgi atteikties no piesardzības pasākumiem.
Viņš uzsvēra, ka rudenī ir iespējams Covid-19 saslimstības pieaugums un jau "šobrīd jāsāk domāt un darīt visu iespējamo, lai rudenī nebūtu atkal pacēlums".
Pēc viņa vārdiem, vienīgā izeja no situācijas ir vakcinācija, uz kuru cilvēku atsaucība Latvijā pagaidām ir ļoti laba, bet, ar laiku, tā varot mazināties, tāpēc ikvienam sabiedrības loceklim būtu jāiesaistās vakcinēšanās procesa stimulēšanai.
Turklāt viņš brīdināja, ka, ņemot vērā jaunos koronavīrusa paveidus, var būt nepieciešama revakcinācija, taču zinātnieki pagaidām nevar pateikt, cik bieži varētu nākties vakcinēties pret Covid-19.
Ziņu lente
0