Noteikts labākais mēnesis Latvijas apceļošanai

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasРатушная площадь в Риге
Ратушная площадь в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Valsts pievilcība tūristiem tostarp atkarīga no laikapstākļiem reģionā; speciālisti veica pētījumu, lai noskaidrotu, kurš mēnesis ir labvēlīgākais Latvijas apceļošanai.
RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Pieredzējušie ceļotāji labi zina, kurā mēnesī, uz kuru valsti labāk jādodas, lai izvairītos no lietus sezonas vai pārāk agresīvas saules. Arī Latvijā ir mēnesis, kurš ir vairāk piemērots ceļošanai, to noskaidroja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) speciālisti, raksta jauns.lv.
Saskaņā ar pētījumu, labvēlīgākais laiks Latvijas apceļošanai ir maijs, kopumā, kā tūrismam piemērotāko periodu speciālisti atzīmējuši laika posmu no aprīļa līdz septembrim. Lai veiktu analīzi, LVĢMC darbinieki aprēķinājuši tūrisma klimata indeksu klimatiskās standarta normas periodam laika periodā no 1981. gada līdz 2010. gadam, tajā tika iekļauti tādi parametri kā gaisa temperatūra, gaismas dienas ilgums, nokrišņu daudzums un citi.
Вход в здание Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Ne visi varēs ceļot: ES stāsta, kādas prasības tiek izvirzītas tūristiem
Runājot par ziemas tūrismu, speciālisti atzīmēja, ka Latvijā vērojama ziemai raksturīgo rādītāju samazināšanās, tas notiek klimata pārmaiņas dēļ. Nākotnes prognozes liecina, ka ziemas Latvijā kļūs vēl mazāk izteiktas, ievērojami samazināsies sniega daudzums.
Pandēmijas apstākļos arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju izvēlas atpūsties savā valstī. Viņu ērtībai Latvijas Lauku tūrisma asociācijā, projekta "Lauku ceļotājs" ietvaros izstrādāja ceļojumu karti un brošūru, kurā ietvertas 150 militārā mantojuma apskates vietas Latvijā un Igaunijā.
Starp tām ir gan lieli un labiekārtoti bijušie militārie objekti ar plašu ekspozīciju un gida stāstījumu, gan arī objekti dabā - kauju vietas, ierakumi un bunkuri, kuru apmeklējumu var apvienot ar pastaigām mežā un dabas takās.
Ziņu lente
0