Kauju vietas, ierakumi un bunkuri: Latvija piedāvā tūristiem karti ar militāriem objektiem

© Sputnik / Илья Наймушин / Pāriet pie mediju bankasТурист.
Турист. - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārā mantojuma tūrismam Latvijā un Igaunijā ir izveidota karte un brošūra. Karte ir pieejama latviešu, krievu, angļu, igauņu un vācu valodā.
RĪGA, 31. maijs — Sputnik. Latvijas Lauku tūrisma asociācijas "Lauku ceļotājs" pārstāvji izveidoja karti un brošūru, kur ir noradītas militārā mantojuma apskates vietas Latvijā un Igaunijā, ziņo Mixnews.lv.
Karte ietver vairāk nekā 150 militāro objektu Latvijā un Igaunijā. Starp tiem ir gan lieli un labiekārtoti bijušie militārie objekti ar plašu ekspozīciju un gida stāstījumu, gan arī objekti dabā - kauju vietas, ierakumi un bunkuri, kuru apmeklējumu var apvienot ar pastaigām mežā un dabas takās.
Ратушная площадь в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 31.05.2021
Noteikts labākais mēnesis Latvijas apceļošanai
Katrs objekts ir saistīts ar noteiktu vēstures periodu. Kartei ir pievienota brošūra ar vēsturisko notikumu aprakstiem. Brošūra tapusi sadarbībā ar Latvijas un Igaunijas vēstures ekspertiem.
Vietnē Militaryheritagetourism.info karti un brošūru var lejupielādēt latviešu, angļu, igauņu, vācu un krievu valodā.
Projekta veidotāji atgādina par epidemioloģiskās drošības prasībām Covid-19 izplatības ierobežošanai. Lauku tūrisma asociācijā norāda, ka, pirms doties ceļojumā ir jānoskaidro, kādā kārtībā ir iespējams noteikto objektu apmeklējums.
Kartē norādīts katra tūrisma objekta apraksts, adrese, tālruņa numurs un GPS koordinātas.

Vēl divas interesantas akcijas tūristiem

Atgādinām, ka Latvijas Lauku tūrisma asociācijā ir ieplānotas vēl divas vērienīgas akcijas.
Pirmā akcija ir ieplānota jūnija vidū. Ja apstākļi būs labvēlīgi, tad Latvijas iedzīvotāji un varbūt pat ārvalstu tūristi, pateicoties šai akcijai, varēs doties uz ciematiem, uzzināt par dzīvi laukos un pat iegādāties unikālus pakalpojumus, kuri parasti nav pieejami.
Akcijā varēs piedalīties 250 lauku saimniecību.
Otrā akcija ir saistīta ar virtuvi. Pasākuma norises laikā dažādos Latvijas reģionos lauksaimniecības pārviesīsies nelielajās kafejnīcās zem klajas debess un piedāvās tūristiem nogaršot tradicionālos mājas ēdienus.
Ziņu lente
0