Japāņi protestē: Petīcija par Olimpiādes atcelšanu saņēmusi jau 400 tūkstošus parakstu

© REUTERS / Kim Kyung-HoonТалисман Олимпийских игр 2020 года в Токио Мирайтова
Талисман Олимпийских игр 2020 года в Токио Мирайтова - Sputnik Latvija, 1920, 29.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Japānas informācijas aģentūras pētījuma rezultāti liecina: apmēram 60% japāņu vēlētos, lai Olimpiskās spēles pandēmijas fonā tiktu atceltas.
RĪGA, 29. maijs – Sputnik. Petīcija, kas atbalsta šovasar ieplānoto Olimpisko spēļu un Paralimpisko spēļu atcelšanu, savākusi 400 tūkstošus parakstu – nobalsojis katrs 35. Tokijas iedzīvotājs, teikts petīcijā.
Parakstu vākšana par Olimpisko spēļu un Paralimpisko spēļu atcelšanu sākta 5. maijā, tā adresēta SOK vadītājam Tomasam Baham un vairākām Japānas amatpersonām. Kolektīvajā vēstulē teikts, ka SOK un Japānas valdība "cenšas ar varu sarīkot Olimpiskās spēles".
Petīcijas autori ierosina atcelt spēles, jo ne tikai Tokijā, bet arī valsts reģionos, kā arī citās pasaules valstīs koronavīrusa pandēmija vēl aizvien nav apturēta, stāsta Sputnik Baltkrievija. Turklāt Japānā, atzīmēja petīcijas autori, vērojams būtisks veselības aprūpes darbinieku deficīts, un tas vēl saasināsies, kad mediķi sāks darbu pie sportistu un atbraukušo delegāciju veselības stāvokļa.
Поднятие флагов на репетиции церемонии зажжения Олимпийского огня для Токио-2020 - Sputnik Latvija, 1920, 21.03.2021
Olimpiāde Tokijā notiks bez ārvalstu līdzjutējiem
Petīcijas autori piezīmēja, ka izdevumi Olimpisko spēļu organizēšanai kopumā sasniegs 15 miljardus dolāru un šos līdzekļus būtu iespējams novirzīt cīņai ar koronavīrusu un dzīvību glābšanai.
Nesen informācijas aģentūra Kyodo sarīkoja pētījumu un noskaidroja, ka gandrīz 60% Japānas iedzīvotāju nevēlas, lai vasarā Tokijā notiktu Olimpiskās un Paralimpiskās spēles.
Patlaban Tokijā, Osakā un astoņās citās prefektūrās ieviests ārkārtas situācijas režīms, ņemot vērā koronavīrusa izplatības pieaugumu. Gaidāms, ka lielākajā daļā prefektūru tas tiks pagarināts līdz 20. jūnijam.
Olimpiskās spēles Japānā bija atliktas uz gadu pandēmijas dēļ. Olimpiāde ieplānota laikā no 23. jūlija līdz 8. augustam, Paralimpiāde – no 24. augusta līdz 5. septembrim. Tokijā ieradīsies vairāk nekā 8 tūkstoši sportistu, sacensības notiks bez ārvalstu līdzjutējiem.
Ziņu lente
0