Krievija nedod atļauju lidojumiem uz Maskavu apkārt Baltkrievijai

© Sputnik / Alexey Kudenko / Pāriet pie mediju bankasПассажир с багажом в зале ожидания аэровокзала
Пассажир с багажом в зале ожидания аэровокзала - Sputnik Latvija, 1920, 28.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas aviopārvadātāji informē par grūtībām, kas radušās ar avioreiziem uz Krievijas galvaspilsētu, ņemot vērā lēmumu nešķērsot Baltkrievijas gaisa telpu.
RĪGA, 28. maijs — Sputnik. Divas Eiropas aviokompānijas bija spiestas atlikt reisus uz Maskavu, ņemot vērā Krievijas atteikumu saskaņot lidojumu maršrutus apkārt Baltkrievijas gaisa telpai, vēsta Sputnik Meedia.
Aviokompāniju Austrian Airlines un Air France lidmašīnas 27. maijā nevarēja izlidot Maskavas virzienā, ziņoja RIA Novosti. Runa ir par reisiem no Vīnes un Parīzes.
Национальный аэропорт Минск - Sputnik Latvija, 1920, 27.05.2021
Viedoklis
Noķēra uz ēsmas? Blogeri Protaseviču varēja nodot viņa saimnieki
"Lidojuma maršruta izmaiņas jāapstiprina varasiestādēm. Krievijas varasiestādes mums šādu atļauju neizsniedza," paskaidroja Austrijas aviokompānijas preses dienests.
Air France pasažieriem, kuri vēlējās doties uz Maskavu, piedāvāja divus variantus: saņemt naudu par biļetēm vai atlikt lidojumu uz citu datumu.
Lēmumu mainīt lidojuma maršrutu pieņēma Austrian Airlines un Air France vadība atbilstoši Eiropas aviācijas drošības aģentūras (EASA) ieteikumam pēc incidenta ar Ryanair lidmašīnas ārkāras nosēšanos Minskā. Aģentūra atzīmēja, ka neiesaka lidot virs Baltkrievijas līdz brīdim, kad tiks noslēgta incidentka starptautiska izmeklēšana.
23. maijā Ryanair lidmašīna, kas devās no Atēnām uz Viļņu ārkārtas režīmā nosēdās Minskā pēc ziņas par spridzekli. Pārbaudes gaitā nekādas sprāgstvielas lidmašīnā netika atrastas, un vakarā laineris lidojumu turpināja.
Dokumentu pārbaudes laikā tika konstatēts, ka ar šo reisu lidojis Romans Protasevičs, Telegram kanāla Nexta dibinātājs, kas Baltkrievijā atzīts par ekstrēmistisku. Protasevičs aizturēts. Pret viņu ierosināta krimināllieta saskaņā ar vairākiem pantiem, arī par masu nekārtību organizāciju". Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.
Протасевич дал признательные показания: первое видео после задержания - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Video
"Sniedzu atzīšanos": pirmais video pēc Protaseviča aizturēšanas
ES valstis apgalvo, ka Minska piespiedusi lidmašīnu nosēsties ar izdomātu ieganstu un, protestējot pret Protaseviča aizturēšanu, aizliedza baltkrievu aviokompānijām lidot savā gaisa telpā, kā arī izskata papildus sankciju ieviešanu pret Minsku.
Vairāku ES valstu valdības aizliedza savām aviokompānijām lidojumus Baltkrievijas gaisa telpā. Aizliegts uzņemt Baltkrievijas aviopārvadātāja "Belavia" gaisa kuģus.
Ziņu lente
0