Suņu īpašnieki pauž satraukumu par nāvējošām ķimikālijām Latvijas laukos

© Sputnik / Илья Наймушин / Pāriet pie mediju bankasСобака
Собака - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas iedzīvotāja Edija Majora mīlulis izskrējās pa rapšu lauku, un šī izklaide sunim var beigties visai bēdīgi.
RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Latvijas labību laukus apstrādā ar ķimikālijām, par to pārliecinājās Twitter lietotājs Edijs Majors un nolēma brīdināt pārējos, jo viņa suns saindējās un saimniekam būs jāpieņem grūts lēmums.
Majors savā mikroblogā Twitter pastāstīja, ka viņa suns Tako norāvies no saites un izmeta līkumu pa rapšu lauku. Pēc kāda laika Tako sāka justies slikti, pēc analīžu veikšanas veterinārajā klīnikā tika noskaidrots, ka tā bija saindēšanās ar ķīmiju un rezultātā dzīvniekam atteicās nieres. Majors uzskata, ka saindēšanās cēlonis ir ķīmija, ar ko apstrādā rapsi.
​"Ja Tev ir suns, nelaid tuvumā labības laukiem. Tako tika ārā un izmeta līkumu pa rapsi. Cīnāmies, bet izskatās, ka būs jāpieņem grūtais lēmums. Atteicās nieres. Analīzes un ārsts apstiprina - saindēšanās ar ķīmiju, ko miglo uz labības. Tā gadoties bieži. Graudi ir mūsu nākotne," viņš raksta.
Iepriekš Latvijas Dabas fonds brīdināja, ka ir bīstami staigāt rapšu laukos un aicināja Latvijas iedzīvotājus nebildēties tajos. Lieta ir tāda, ka rapsis var radīt alerģiskas reakcijas.
​"Jūtu līdzi... Bet pašiem arī nevajadzētu līst labības laukā (bildē manas kājas pēc fotosesijas labības laukā)," atbildēja viņam meitene ar lietotājvārdu laabiniex, pievienojot publikācijai bildi, kurā redzama alerģiska reakcija.
Ziņu lente
0