Politika

Putins un Baidens tiksies Ženēvā

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин
Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikšanās detaļas vēl jāsaskaņo, taču jau ir zināms, ka prezidenti apspriedīs Krievijas un ASV attiecību stāvokli un perspektīvas.
RĪGA, 26. maijs - Sputnik. Krievijas prezidents Vladimirs Putins un amerikāņu līderis Džo Baidens 16. jūnijā rīkos divpusējo samitu Ženēvā, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kremļa preses dienestu. Ziņu par gaidāmo tikšanos eksperti novērtē ar piesardzīgu optimismu, uzsverot, ka jebkurš dialogs ir produktīvāks nekā klusēšana.
Kā paziņoja Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, tikšanās detaļas un sarunu formāts vēl ir jāsaskaņo, taču daži jautājumi, ko varētu apspriest prezidenti, jau ir zināmi. Pēc Peskova vārdiem, tas ir Krievijas un ASV attiecību stāvoklis un perspektīvas, stratēģiskās stabilitātes jautājumi, cīņa ar koronavīrusu un reģionālo konfliktu noregulēšana.
Северный поток - 2 - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Viedoklis
"Straume" var pagaidīt. Baidenam vajadzīga Vācija pārrunās ar Putinu
Informāciju par gaidāmo Krievijas un ASV vadītāju tikšanos apstiprināja arī Baltajā namā. ASV 46. prezidenta preses sekretāre Džena Psaki uzsvēra, ka valstu vadītāji varētu tāpat apspriest Maskavas un Vašingtonas sadarbību kodolstabilitātes jomā.
Tikšanos ar Krievijas valsts vadītāju ierosināja pašreizējais Baltā nama saimnieks. Kā norādījusi Psaki, amerikāņu puse neuzskata, ka pēc samita "viss kļūs viegli un neaptumšoti", un gatavojas "grūtām sarunām", taču divpusējās kontaktos augstākajā līmenī saskata "iespēju virzīties uz stabilākām un prognozējamākām attiecībām ar Krieviju."
Ziņu lente
0