Būvmateriālu cenas Latvijā turpina palielināties

© Sputnik / Сергей МелконовСтроительные работы на новом ледовом холле на стадионе "Даугава"
Строительные работы на новом ледовом холле на стадионе Даугава - Sputnik Latvija, 1920, 26.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koka būvmateriālu cenas jau ir pieaugušas par 20 procentiem, bet metālprodukcija sadārdzinājās par 50 procentiem.
RĪGA, 26. maijs — Sputnik. Koronavīrusa pandēmija ietekmēja ne tikai parasto pilsoņu dzīvi, bet arī biznesa attīstību. Piemēram, viena no "koronakrīzes" sekām ir būvmateriālu sadārdzināšanās, kas ilgtermiņā var radīt kopējo būvniecības izmaksu pieaugumu, raksta Bb.lv.
Patlaban nevar prognozēt, vai situācija turpinās pasliktināties, vai jāgaida cenu palielināšana, stabilizācija vai arī straujš kritiens. Speciālisti var pateikt precīzi tikai to, ka mūs gaida neparasti, bet interesanti laiki. Izmaiņas skars ne tikai būvniecības nozari, materiālu ražotājus un pakalpojumu sniedzējus, bet arī parastos cilvēkus, kuri plāno pasūtīt mājas vai citu ēku būvniecību.
Презентация квартир  - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2021
Mājokļa noma Latvijā pandēmijas laikā: kā mainījušas cenas, kas gaidāms nākotnē
Pagaidām speciālisti atzīmē metālprodukcijas cenu pieaugumu, tās vērtība pieaugusi par 50 procentiem, par 20 procentiem ir palielinājušās koka būvmateriālu cenas. Nākamgad tiek prognozēts izolācijas materiālu cenu pieaugums.
Iepriekš Sputnik Latvija jau rakstīja par problēmām ar būvmateriāliem valstī, kas radās Covid-19 pandēmijas laikā. Būvniecības nozare Latvijā nodrošina darbu 65 tūkstošiem cilvēku, lielākā daļa savus pienākumus veic būvobjektos, kas prasa fizisku klātbūtni. Kompānijas dara visu, lai būvniecība neapstājas, taču ārkārtējās situācijas apstākļos pastāv grūtības: strādnieku pašizolācija, mobilitātes ierobežojumi, viesstrādnieku trūkums un kavējumi materiālu piegādēs.
Lai gan uzņēmumi centās tikt galā ar šo situāciju un turpināt darbu, ņemot vērā visus ierobežojumus, nozare jau cietusi zaudējumus, kuru sekas būs jūtamas vēl ilgi.
Ziņu lente
0