Politika

Lietuvas ĀM: Eiropa darīs visu, lai noliktu Lukašenko pie vietas

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Беларуси Александр Лукашенко
Президент Беларуси Александр Лукашенко - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropa darīs visu iespējamo, lai noliktu pie vietas vai novāktu malā Baltkrievijas prezidentu, publiski paziņoja Lietuvas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Mants Adomens.
RĪGA, 25. maijs - Sputnik. Eiropa darīs visu iespējamo, lai noliktu pie vietas Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, paziņoja Lietuvas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Mants Adomens, vēsta RIA Novosti.
Viņš apgalvo: Eiropas valstu līderu paziņojums pirmdien nepārprotami liecina, ka Lukašenko ir aizgājis pārāk tālu. "Viņa izturēšanās pēdējā laikā atstāj iespaidu par cilvēku, kuš zaudē pašsavaldīšanos," Adomens klāstīja "Eho Moskvi" ēterā.
"Maniakālas konspirācijas teorijas, visur uzbrukumi viņa varai un atbildes uz ārējiem notikumiem viņam pārkāpušas saprāta robežas. Redzams, ka Rietumi, Eiropa jau apzinās, ka viņiem ir darīšana ar ļoti bīstamu, neprognozējamu un pārāk tālu aizgājušu diktatoru. Vienotība sankcijās rāda, ka turpmāk viņu vairs necietīs, Eiropa darīs visu iespējamo, lai noliktu viņu pie vietas vai novāktu," teica diplomāts.
Iepriekš ES līderi pēc incidenta ar Ryanair lidmašīnas piespiedu nosēšanos Minskā aicināja pēc iespējas ātrāk ieviest papildu sankcijas pret Baltkrieviju esošo režīmu ietvaros, teikts publiskotajos slēdzienos pēc incidenta apspriešanas ES samitā Briselē.
Джабаров: экстренная посадка борта Ryanair - что произошло на самом деле? - Sputnik Latvija, 1920, 25.05.2021
Video
Džabarovs: "Ryanair" nolaišana Minskā - kas noticis patiesībā?
23. maijā Ryanair lidmašīna, kas devās no Atēnām uz Viļņu ārkārtas režīmā nosēdās Minskā pēc ziņas par spridzekli. Baltkrievu tiesībsargi informēja, ka ar šo reisu lidojis Romans Protasevičs, Telegram kanāla Nexta dibinātājs, kas Baltkrievijā atzīts par ekstrēmistisku. Dokumentu pārbaudes laikā Protasevičs aizturēts. Pret viņu ierosināta krimināllieta saskaņā ar vairākiem pantiem, arī par masu nekārtību organizāciju". Par to paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz 15 gadiem.
Lidmašīnu piespiedu nosēdināšanas prakse pielietota jau iepriekš. Viens no skandalozākajiem gadījumiem bija Bolīvijas prezidenta Evo Moralesa lidmašīnas nosēdināšana Vīnē 2013. gadā pēc baumām par to, ka tajā līdz ar prezidentu atrodas bijušais ASV CIP aģents Edvards Snoudens, apsūdzēts par valsts noslēpuma izpaušanu.
Ziņu lente
0