Video

ES samits un Protaseviča aizturēšana: vai slēgs debesis virs Baltkrievijas?

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kādas būs sekas incidentam ar "Ryanair" lidmašīnas nosēdināšanu Minskā un vai tam ir pamats sankciju ieviešanai pret Baltkrieviju? Sputnik studijā politologs Gevorgs Mirzajans.
Rietumos asi reaģēja uz Telegram kanāla Nexta veidotāja un Telegram kanāla "Galvas smadzeņu Baltkrievija" galvenā redaktora Romaņa Protaseviča aizturēšanu Minskā, šie kanāli Baltkrievijā atzīti par ekstrēmistiskiem. Ryanair lidmašīna, veicot lidojumu no Atēnas uz Viļņu, 23. maijā, tika spiesta nolaisties Minskas lidostā, ziņojuma dēļ par spridzekli uz tās klāja. Virkne Eiropas politiķu aicināja ieviest sankcijas pret Baltkrieviju.
Pēc Eiropas diplomātijas vadītāja Žuzepa Borela teiktā, situācija tiks apspriesta gaidāmajā Eiropas Padomes sēdē. Viņš paziņoja, ka ES "veiks pasākumus pret atbildīgajām personām". Kādas sekas var būt incidentam ar "Ryanair" lidmašīnas nosēdināšanu Minskā un vai tam ir pamats sankciju ieviešanai pret Baltkrieviju? Sputnik ēterā Krievijas Valdības finanšu universitātes docents, politologs Gevorgs Mirzajans.
Ziņu lente
0