Video

Džabarovs: "Ryanair" nolaišana Minskā - kas noticis patiesībā?

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik pārrunāja ar Krievijas Federācijas padomes locekli Vladimiru Džabarovu incidenta sekas ar Īrijas aviokompānijas lidmašīnu.
Eiropas Savienībā aicināja pilnībā pārtraukt aviosatiksmi ar Baltkrieviju incidenta dēļ ar "Ryanair" lidmašīnu, kas, veicot lidojumu no Atēnas uz Viļņu, 23. maijā, tika spiesta nolaisties Minskas lidostā, ziņojuma dēļ par spridzekli uz tās klāja. Baltkrievu tiesībsargi paziņoja, ka ar minēto reisu lidoja Romāns Protasevičs – par ekstrēmistisku atzītā Telegram kanāla Nexta veidotājs un par ekstrēmistisku atzītā Telegram kanāla "Galvas smadzeņu Baltkrievija" galvenais redaktors. Viņš Baltkrievijā iekļauts terorisma atbalstītāju sarakstā un izsludināts meklēšanā. Kārtības sargi pārmeklēja lidmašīnu, taču spridzeklis netika atrasts.
Kāpēc Rietumos atkal sāka runāt par sankciju ieviešanu pret Baltkrieviju, negaidot izmeklēšanas rezultātus? Kas ir Protasevičs? Vai Lukašenko varētu piedot aizdomās turamo? Skatieties Sputnik interviju ar Krievijas Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāja vietnieku Vladimiru Džabarovu.
Ziņu lente
0