Pavļuts sola vakcinētājiem prekšrocības, taču ir jāpagaida

© REUTERS / Ints KalninsВакцинация в латвийской армии
Вакцинация в латвийской армии - Sputnik Latvija, 1920, 24.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakcinētājiem būs jāgaida jūnija vidus, lai saņemtu atvieglojumus sporta, kultūras un izklaides pasākumu apmeklēšanai, informē Latvijas veselības ministrs.
RĪGA, 24. maijs — Sputnik. Latvijas Veselības ministrs Daniels Pavļuts RīgaTV 24 raidījumā "Uz līnijas" pastāstīja, kad būs iespējams sākt atvieglojumu ieviešanu pret Covid-19 vakcinētajām personām, raksta jauns.lv.
Pēc viņa vārdiem, veselības saglabāšanai ir nepieciešama pēc iespējas lielākā cilvēku skaita vakcinācija un tas īpaši attiecas uz senioriem. Joprojām nav vakcinēti visi interesenti, tāpēc ir pāragri runāt par lielāku brīvību vakcinētiem, bet no 15. jūnija valdība ir gatava sākt atvieglojumu ieviešanu vakcinētājiem.
Airbaltic - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Nav vakcinācijas - nav darba: tiesībsargiem ir jautājumi par airBaltic politiku
Piemēram, tiek izskatīts variants atļaut vakcinētiem cilvēkiem apmeklēt sporta, izklaides, dažādus kultūras pasākumus arī iekštelpās.
Tāpat Pavļuts skaidroja, ka vakcinētie nav saņēmuši priekšrocības tāpēc, ka vēl nav izstrādāta vienota vakcinēto cilvēku noteikšanas sistēma. Ministrs uzskata, ka papīra izziņas esot neērtas, tāpēc tiek meklēta iespēja tās aizstāt.
"Kā mēs tiksim galā ar ārzemniekiem, kas gribēs tikt uz šīm (Pasaules čempionāta hokejā – red. piez.) spēlēm," norāda ministrs.
Iepriekš Sputnik Latvija rakstīja, ka piešķirt vakcinētiem vairāk brīvības aicina "Latvijas Pasākumu norises vietu asociācijā". Kā paziņoja asociācijas valdes locekle Ieva Irbina, citās valstīs vakcinētajiem ir priekšrocības, piemēram, viņi var netraucēti apmeklēt muzejus, teātrus un citus kultūras pasākumus. Pēc viņas domām, Latvijā tas ir iespējams arī tad, ja tiks īstenota Veselības ministrijas minētā mobilā sistēma.
No 20. maija Latvijā darbu atsāka veikali tirdzniecības centros ar atsevišķu ieeju no ielas. Iepriekš tika atvērti veikali, kas atrodas ārpus tirdzniecības centriem.
Ziņu lente
0