"Mēs esam nolemti!": "Twitter" lietotāji salīdzināja Krievijas un ASV iesaukuma kampaņas

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Pāriet pie mediju bankasМеждународный конкурс "Рембат" в Омской области
Международный конкурс Рембат в Омской области - Sputnik Latvija, 1920, 24.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Sen jau esmu atvaļināts. Nepatīkami atzīties, bet pēc šīs reklāmas mana likme drīzāk būs uz krieviem," uzrakstīja kāds no "Fox News" lasītājiem saistībā ar jauno Pentagona iesaukuma reklāmu. Tajā sieviete kaprāle stāsta par savām divām mammām. Lasītāji vaino Baidenu.
Maijā ASV armija nolēma sacensties ar CIP, laižot klajā jaunu reklāmu par dienestu armijā multiplikācijas filmas veidā. Tās galvenā varone ir kaprāle ar divām mammām, kuras apprecējās pēc tam, kad viena no viņām izdzīvoja smagā autoavārijā. Raksta tulkojums publicēts portālā InoSMI.
4. maijā publicētais videoieraksts ir daļa no jaunās kampaņas "Iesaukums", kurā pieci aktīvā dienesta karavīri stāsta par savu dzīvi. Iepriekš CIP asi kritizēja par politiski korektu reklāmas videoklipu sēriju. Tiek uzskatīts, ka tādējādi aģentūra cenšas paplašināt pretendentu loku.
"Šis stāsts sākas Kalifornijā. Vienai mazai meitenei bija divas mammas, – stāsta kaprāle Emma Melounlorda (Emma Malonelord). – Kaut gan man bija ļoti tipiska bērnība – es nodarbojos ar baletu un spēlēju vijoli, – es līdz ar to uzstājos par vienlīdzību. Un man patīk domāt, ka cīnījos par brīvību no pašas bērnības."
Cilvēki uzreiz sāka paust sašutumu tīmeklī, un kritiķi brīdināja, ka šī "aplamība" vien iedragās pārliecību par amerikāņu spēku.
Video atkal parādījās sociālajos tīklos trešdien, kad viens lietotājs salīdzināja ASV un Krievijas armijas reklāmu, atzīmējot, cik atšķirīgi pretinieks vervē karavīrus.
"Mēs esam nolemti," atzīmēja Dens Geinors (Dan Gainor) savā tvītā.
​"Krievu armija ir domāta, lai grautu un nogalinātu. Mūsēja — lai iestāstītu afgāņu ciltīm, kas ir mikroagresija un kritiskā rasu teorija," piekrita viņam Džons Houkins (John Hawkins).
Trešais lietotājs izgrieza kadru ar Krievijas karavīru, salīdzināja to ar multiplikācijas princeses tēlu no amerikāņu videoklipa un parakstīja: "Nu ko, izvēlieties sev cīnītāju."
​Savu vilšanos paudis arī bijušais armijas vervētājs. "Trūkst vārdu! — viņš uzrakstīja. — Pēc desmit gadiem dienesta, protams, grūti ko tādu skatīties…"
"Tiem, kas saka: "Taču Amerikas bruņotie spēki ir labāki." Jā, jo tie agrāk tika veidoti pēc tā paša principa kā mūsdienu Krievijas karaspēks. Kad Ķīna un Krievija pārspēs ASV, visi zinās, kā viņiem tas izdevies," brīdināja kāds cits lietotājs.
"Tas ir nožēlojami un apkaunojoši, — uzrakstīja vēl kāds. — Armija, ar kuru mēs esam pieraduši lepoties, bija citāda. Mūsu militāristi ir pelnījuši labāku, nevis to sūdu."
Lasītāju komentāri:
TSgtISE
Iestājos dienestā 2001. gada 12. septembrī. Nodienēju 13 gadus. Gribēju tikt līdz divdesmitniekam, bet 2014. gadā mani atvaļināja traumas dēļ. Es ilgojos pēc armijas un puišiem, ar kuriem dienēju katru baltu dieniņu. Pie civilās dzīves tā arī neesmu pieradis. Bet tagad es priecājos, ka esmu savējo nodienējis. Tā nav mana armija.
nagant603
Vai mums nav citas armijas? Žēl gan. Zivis pūst no galvas, tāpat kā mūsu sabiedrība. Prezidents Tramps mēģināja apturēt sabrukumu, bet nepaspēja. Tagad mūsu pavēlnieks ir Džo Baidens. Tātad šī reklāma ir ļoti atbilstīga.
Lookslikeaduck549
Pat ja mūsu karavīri mazliet palielinās savu testosterona līmeni, politiķi tik un tā darīs visu iespējamo, lai mēs nespētu uzvarēt nevienā kariņā. Galu galā "tie, kam vajag", nopelnīs vairāk, ja konflikts ieilgs. (Esmu Vjetnamas veterāns, man ir savs skatījums uz lietām).
daeljuma149
Es sāku dienēt, kad visi saprata: lai izdzīvotu un uzvarētu, jābūt stiprākam par krieviem vai jebkuru citu pretinieku. Šķiet, ka mēs esam zaudējuši šo izpratni.
Sickoflies
Lielākais sātana triks: viņš iestāstīja amerikāņiem, ka politkorektums izglābs viņiem dzīvību. Bet otrais — viņš pārliecināja pasauli, ka vēlēšanās uzvarējis Baidens.
Wehavemettheenemyandheisus
Demokrātiem armija ir vien kārtēja valdības nodarbinātības programma, un tas nozīmē, ka tai jābūt "daudzveidīgai" un "iekļaujošai". Cīņas gatavība viņiem nerūp.
harrybaals840
Atcerieties, mums bija energoneatkarība, slēgta robeža, lēts benzīns, nekādas inflācijas, miers Tuvajos Austrumos... Tikai pirms dažiem mēnešiem, pirms ieradās Baidens.
greg_1962a
Vēl pirms dažiem gadiem mūsu militāristi filmēja patiesi labus videoklipus — tur bija stāstīts, cik vareni ir mūsu jūrnieki, armija un flote, un tie iedvesmoja jauniešus dienēt. Un tagad tas izskatās kā muļķīgs joks.
Newport1
Armija bija vienīgā, kas līdz šīm vēl darbojās. Baidens nolēmis to labot.
TheSleepyandGigglesShow
Kādas blēņas. Virsniekiem jāatceras, kas ir kas: armija ir vajadzīga, lai uzvarētu karos, nevis vingrinātos sociālajā taisnībā.
Durlek
Es uzskatu, ka Krievijai Ķīna ir daudz bīstamāka nekā mēs, jo tā grib atņemt viņiem visus austrumus. Nez kāpēc neviens par to nestāsta, taču rases ziņā krievi ir ļoti līdzīgi normāliem amerikāņiem, un viņiem arī ir spēcīgas kristiešu tradīcijas. ASV ir apdraudēta, bet es uzskatu, ka briesmas galvenokārt nāk no iekšpuses.
Ralf271
Mums ir divas Amerikas, republikāņu un demokrātu, un tās nekad nesapratīs viens otru. Labāk būtu no jauna nošķirties: sarkanie štati turpinās tēvu-dibinātāju darbu, bet zilie lai paliek savās fantāzijās. Bet kopā mēs vairs nesadzīvosim!
FibMcgee
Vai ASV armijai kļuvuši vitāli nepieciešami dzimumu fluiditātes speciālisti? Dievs, palīdzi mums visiem.
YaNaNa
Tādā tempā mēs drīz runāsim ķīniešu, krievu vai korejiešu valodā.
TStorm085
Sen jau esmu atvaļināts. Nepatīkami atzīties, bet pēc šīs reklāmas mana likme drīzāk būs uz krieviem. Vēlreiz paldies, demokrāti.
Ziņu lente
0