Maldīvām draud bojāeja līdz gadsimta beigām

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasДевушка идет по пляжу одного из Мальдивских островов
Девушка идет по пляжу одного из Мальдивских островов - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Klimata pārmaiņas ir reālas, un Maldīvas ir visvairāk apdraudētā valsts pasaulē, uzskata valsts apkārtējās vides ministre.
RĪGA, 23. maijs – Sputnik. Līdz gadsimta beigām Maldīvas par pazust no Zemes virsas, ja pasaule nesāks ātri un saskaņoti cīnīties ar klimata pārmaiņām, paziņoja valsts apkārtējās vides, klimata pārmaiņu un tehnoloģiju ministre Aminata Šauna, vēsta RIA Novosti.
Ледник - Sputnik Latvija, 1920, 03.04.2021
Viedoklis
Te karsts, te auksts: kā amerikāņi ar klimata kārti groza pasauli
Viņa konstatēja: ja apkārtējai videi turpmāk tiks nodarīts tāds pats kaitējums, kā tagad, jau līdz 2100. gadam Maldīvu vairs nebūs.
"Klimata pārmaiņas ir reālas, un mēs esam visvairāk apdraudētā valsts pasaulē," Šauna paziņoja telekanāla CNBC ēterā.
Viņa pastāstīja, ka patlaban 80% Maldīvu salu teritorijas atrodas tikai viena metra augstumā virs jūras līmeņa. Šauna piebilda, ka lielākajā daļā salu vērojami plūdi, tiek fiksēta arī krasta līnijas erozija.
Politiķe apliecināja, ka Maldīvu valdība jau apstiprinājusi virkni pasākumu klimata pārmaiņu ietekmes minimizēšanai. Piemēram, valstī sperti soļi piekrastes rajonu aizsardzībai. Vienlaikus Maldīvas cenšas ieņemt līdera vietu siltumnīcas gāzu izmešu samazināšanas ziņā, lai pārliecinātu pārējās valstis sekot viņu piemēram.
Ziņu lente
0