Kaļiņingradu nesalauzt: eksperts paskaidroja, kāpēc eksklāvs kaitina NATO

© из личного архива Ивана КоноваловаВоенный эксперт Иван Коновалов
Военный эксперт Иван Коновалов - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaļiņingradas apgabals īpaši kaitina NATO: Pentagons var izstrādāt operācijas ar mērķi ieņemt Krievijas reģionu, taču ir skaidrs, ka panākumu nebūs.
RĪGA, 23. maijs – Sputnik. NATO var "salauzt" Kaļiņingradu ar "daudzlīmeņu, ļoti mūsdienīga un efektīva uzbrukuma" palīdzību, paziņoja ASV Gaisa spēku grupējuma Eiropā komandieris ģenerālis Džefrijs Harrigans. Tātad Pentagonam ir darbības plāns, lai likvidētu vislabāk bruņoto Krievijas priekšposteni, secināja amerikāņu izdevums National Interest.
Tamlīdzīgas ziņas Krievijas un ASV ārlietu resoru vadītāju tikšanās fonā neveicina abu valstu pozīciju tuvināšanos, radio Sputnik ēterā konstatēja militārais eksperts, politologs, vēstures zinātņu kandidāts Ivans Konovalovs.
Военные учения в Адажи, Латвия - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Viedoklis
Trieciena gaidās. NATO gatavojas Krievijas uzbrukumam Eiropā
"Šis nav pirmais tāda veida raksts, iepriekšējā tika izskatīta "operācija pret Krimu". Turpinās konsekventa informācijas iepludināšana, kas tikai padziļina konfrontāciju un nekādi nepalīdz nomierināt stāvokli. Gluži pretēji, nāk viena ziņa pēc otras, lai situāciju uzspridzinātu," uzsvēra Konovalovs.
Viņš atgādināja, ka Kaļiņingradas apgabals rada nopietnas bažas un kaitina NATO un ASV, tāpēc arī tiek izskatītas tamlīdzīgas operācijas, tomēr ir absolūti skaidrs, ka panākumi nav iespējami.
"Kaļiņingradas īpašais rajons, faktiski, ir dažādu armijas vienību grupējums, kurā ir visi elementi: gaisa, pretgaisa, sauszemes un jūras. Visi ļoti labi saprot, ka tas nav tikai nocietināts rajons vien, tam ir arī pats mūsdienīgākais bruņojums," paskaidroja eksperts.
NATO regulāri klāsta par militārajiem draudiem, ko it kā radot Krievijas Kaļiņingradas apgabals, un ar šo ieganstu alianse tuvina spēkus un līdzekļus Krievijas rietumu robežām. Maskava jau vairākkārt norādījusi, ka neplāno nekādus uzbrukumus ne Baltijas reģionā, ne citviet, tomēr ir spiesta spert adekvātus atbildes soļus, lai parūpētos par savu drošību.
Коновалов: любые планы НАТО по захвату Калининграда недостижимы
Ziņu lente
0