"Briesmīgs fakts": ASV bīstas no Krievijas flotes spēka

© Sputnik / Василий Батанов / Pāriet pie mediju bankasГенеральная репетиция парада Победы в Севастополе
Генеральная репетиция парада Победы в Севастополе - Sputnik Latvija, 1920, 23.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eksperti uzskata, ka Krievijas zemūdenes, kā arī kuteri un korvetes var apdraudēt Melnās jūras piekrastes rajonus, it īpaši Bulgārijā un Rumānijā.
RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Krievijas Jūras kara flote reāli apdraud ASV Jūras kara spēkus, neskatoties uz kuģu skaita starpību, stāsta žurnālists Kriss Osborns rakstā National Interest, vēstīja RIA Novosti.
Materiāla autors atzīmēja, ka ASV trīskārtējais pārspēks eskadras kuģu skaita ziņā šķietami nivelē Krievijas potenciālo apdraudējumu. Patiesībā tas netraucē Maskavai aktīvi un atklāti paplašināt klātbūtni Melnajā jūrā: piemēram, šogad Melnās jūras flote saņems septiņus jaunus kuģus un kuterus.
"Ja Krievija palielina jauno kara kuģu skaitu, par kādiem kara kuģiem ir runa? Pats galvenais: kādu bruņojumu, radarus un detektorus tie var izmantot?" lauzīja galvu žurnālists un piezīmēja, ka atbildes uz šiem jautājumiem atklās augošo draudu patiesos mērogus.
Osborns savā rakstā atsaucās uz ekspertu slēdzieniem, kuri uzskata: Krievijas zemūdenes, kā arī kuteri un korvetes var apdraudēt Melnās jūras piekrastes rajonus, it īpaši Bulgārijā un Rumānijā.
Konflikta gadījumā amerikāņu lielie aviācijas bāzes kuģi ar dziļāku iegrimi nevarēs strādāt vitāli svarīgos rajonos, atšķirībā no ātrajām un veiklajām Krievijas korvetēm un patruļas kuģiem, secināja raksta autors.
Ziņu lente
0