Viedoklis

Slepenā sardze. ASV atrasta Pentagona "pagrīdes armija"

© Sputnik / Sergey MelkonovРазгрузка и каска солдата США
Разгрузка и каска солдата США - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Un šitie ļautiņi mums pārmet amorālu uzvedību, lai arī amorālu tipu mums nemaz nav tik daudz. Toties viņiem, stāsta Newsweek – 60 tūkstoši izcilu profesionāļu.
Viņi saucas – Pentagona "slepenā armija", atzīmēja radio Sputnik autors Mihails Šeinkmans. Pamata kontingents – speciālo uzdevumu vienības reidiem ienaidnieka aizmugurē, izlūkošana un pretizlūkošana. Var parādīties jebkurā pasaules vietā. Starp citu, arī pašās ASV. Vai Šamani Kapitolijā atceraties? Viņi ir starp karavīriem, civilajiem, "slēpjas" konsaltinga kompānijās un pat vispasaules zīmolos. Pie tam slepenajā sardzē viņus atlasīja ar sludinājumu palīdzību – tā jau žurnālisti viņus atklāja.
Nē, neatmaskoja, jo nekā konkrēta tomēr nav? Kur ir paroles, adreses, slēptuves, uzvārdi, lai arī izgudroti? Tikai vispārējas ziņas. Nu, tikai izņemot skaitu. Taču arī te rodas iespaids, ka vienkārši paņēmuši viņiem zināmo CIP pagrīdes aģentu skaitu un pareizinājuši ar desmit. Ne velti taču uzsver, ka CIP aģentu vidū ir tikai seši tūkstoši. Tiesa, skaidrs, ka tiek izpausts noslēpums. Neko tādu izdevums līdz šim nav atļāvies.
Акция протеста сторонников Д. Трампа в Вашингтоне - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Viedoklis
"Dziļvalsts armija": ASV profesionālie slepkavas ir visā pasaulē
Iespējams, ar tādu sensāciju viņi rūpējas ne tikdaudz par savām tirāžām, cik par nodokļu maksātāju naudu: slepena armija taču ir īsts "melnais caurums". Tomēr divus gadus ilgā izmeklēšana atradusi tikai privātas investīcijas, pie tam vien 900 miljonus gadā. Uz 60 tūkstošiem cilvēku tās ir tīrās kapeikas. Ja tikai tās nav "mirušās dvēseles". Nedomāju gan, ka tā ir pilnīga izdoma. Noskaidrojies, ka ASV "slepenie karavīri" ir pat Irānā un Ķīnā. Un tad? Afganistānā viņi varēja mierīgi strādāt atklāti, tomēr bēg.
Patiesībā raksts ļoti atgādina pazīstamu Holivudas scenāriju virspusīgu kompilāciju. Nepieteiktas specoperācijas, diversijas visā pasaulē, teroristu likvidācija, iefiltrēšanās, slēpšanās, viltoti dokumenti. Laika garā – papildinājums par "ātri augošu kiberkaujinieku vienību". Sak, karo vaiga sviedros: organizē manipulācijas sociālajos tīklos, uzlauž un iejaucas. Arī ar domājamā pretinieka lietotājvārdu.
Ataust atmiņā viss, ko viņi pēdējos gados "piešuvuši" Krievijai, un kļūst skaidrs – atmaskojošā materiāla pasūtītājs itin labi var būt arī Maskavā.
Starp citu, ja Newsweek patiešām būtu pajautājis krieviem par Pentagona "slepeno armiju", noteikti būtu uzzinājis par to daudz vairāk. Protams, viņi prasmīgi maskējas, it īpaši tie, kas dod priekšroku karavīra formai. Kurš tad armijnieku turēs aizdomās par darbu slepenā vienībā. It īpaši, ja viņi ir bruņoti un izmanto uzšuvi "USA". Lūk, kur krieviem vajadzētu pamācīties konspirāciju, pirms braukt uz Vrbeticu vai Solsberiju. Citādi vienīgais, ko viņi paveikuši nemanāmi, ir nākšana pasaulē. Ak jā, var taču būt, ka krievi piedzima, bet par viņiem jau izlikās slepeni amerikāņi.
Ziņu lente
0