Video

Kaut kas aizgājis greizi: Latvijas neveiksmīgā uzstāšanās Eirovīzijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau ceturto reizi Latvijai nav izdevies iekļūt Eirovīzijas finālā, lai arī valsti pārstāvēja lieliskā dziedātāja Samanta Tīna, arī priekšnesuma scenogrāfija bija visnotaļ sekmīga. Paskatieties un novērtējiet paši, vai skatītāju un žūrijas lēmums ir pelnīts.
Septiņas reizes Samanta Tīna nesekmīgi centās uzvarēt Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Astotajā reizē viņas pūles beidzot vainagojās panākumiem, taču konkursu atcēla pandēmijas dēļ.
Šogad LTV nolēma saglabāt Samantas Tīnas tiesības parstāvēt Latviju. Dziedātāja piedāvāja dziesmu "The Moon is Rising" par sievietes spēku un skaistumu.
Dziesma raisīja asu protestu latviešu konservatīvās publikas aprindās, kura bija sašutusi par mākslinieku "drag queen" stilā un divu sieviešu skūpstu. To uzskatīja par latviešu tradicionālo vērtību noniecinājumu, bet LTV atbalstīja dziedātāju un atteicās mainīt pieteikumu.
Samatas Tīnas mēģinājuma fragments, kas tika publicēts aizvadītajā nedēļā, parādīja, ka dziedātāja ir gatava konkursam, numura scenogrāfija teicami uzsver dziesmas galveno moktīvu.
Tomēr priekšnesums pusfinālā nebija tik veiksmīgs. Galu galā Latvija palikusi ārpus fināla, jau ceturto reizi no vietas. Daudzi šo ziņu uztvēra ar nožēlu, dziedātāja saņēmusi daudzus atbalsta vārdus un, neapšaubāmi, tie vēl skanēs.
Paskatieties priekšnesumu, kura ierakstu publicējis Eirovīzijas oficiālais kanāls, - tad jums radīsies pašiem savs iespaids.
Ziņu lente
0