Daugavpilī atsakās apbalvot krievu valodas olimpiādes laureātus

© Sputnik / Вадим АнцуповШкольный класс.
Школьный класс. - Sputnik Latvija, 1920, 22.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daugavpils dome atbalsta ar naudas prēmijām skolēnus par uzvaru pilsētas, valsts un starptautiskajās olimpiādēs, kas organizētas sadarbībā ar IZM.
RĪGA, 22. maijs — Sputnik. Daugavpils pilsētas dome nolēmusi neizsniegt naudas prēmijas 11 skolēniem, kuri pērn izcīnījuši laurus Sanktpēterburgas valsts universitātes organizētajā starptautiskajā krievu valodas olimpiādē, informēja RIA Novosti, atsaucoties uz portālu gorod.lv.
Saskaņā ar izdevuma datiem, deputāti pieņēmuši šādu lēmumu, jo skolēni piedalījušies olimpiādē patstāvīgi. Daugavpils dome atbalsta ar naudas prēmijām skolēnus par uzvaru pilsētas, valsts un starptautiskajās olimpiādēs, kā arī zinātniskajās konferencēs, konkursos un debatēs, kas organizētas sadarbībā ar valsts Izglītības un zinātnes ministriju.
Izdevums stāsta, ka pagājušajā mācību gadā 11 skolēni no Daugavpils ar savu krievu valodas skolotāju atbalstu piedalījās starptautiskajā krievu valodas olimpiādē, ko organizēja Sanktpēterburgas valsts universitāte ar Krievijas Izglītības ministrijas atbalstu. Pasākumā piedalījās 3199 skolēni no 98 valstīm, un 11 skolēniem no Daugavpils izdevās ieņemt 1., 2. un 3. vietas.
На занятиях - Sputnik Latvija, 1920, 09.12.2020
Krievijas tiešsaistes skolā mācās vairāk nekā tūkstotis bērnu no Latvijas
Taču, raksta portāls, domes Finanšu komitejas sēdē šie skolēni nav iekļauti domes lēmuma projektā naudas balvas saņemšanai (par 1. vietu – 80 eiro, par 2. – 70 eiro, par 3. vietu – 55 eiro). Atteikšanos izmaksāt skolēniem domes paredzētās naudas balvas saskaņoja par izglītības sfēru atbildīgais vicemērks Jānis Dukšinskis (Latgales partija), kurš, pēc būtības apstiprināja izglītības pārvaldes viedokli par to, ka skolēni minētajai olimpiādei nav pieteikti no Izglītības un zinātnes ministrijas puses ministres Ilgas Šuplinskas personā," stāstīja portāls.
Gorod.lv norādīja, ka komitejas sēdē sākušās karstas debades par lēmumu neiekļaut 11 skolēnus – starptautiskās olimpiādes laureātus – starp tiem, kuri izpelnījušies apbalvojumu. Domes Juridiskā departamenta speciālisti uzskata, ka skolēniem prēmija pienākas, bet Izglītības pārvalde pieturas pie pretēja viedokļa. Ar Finanšu komitejas vienprātīgu balsojumu lēmuma projekts nosūtīts papildu apstrādei, lai līdz domes sēdei precizētu visus apstākļus par skolēnu premēšanas iespējām.
Uz šo situāciju reaģēja partija "Latvijas Krievu savienība" – politiķi apsolīja no saviem līdzekļiem izmaksāt skolēniem naudas balvas. "Mēs uzskatām, ka bērni nedrīkst ciest birokrātiskā aparāta mazspējas un politisko spēļu dēļ! Tāpēc partija "Latvijas Krievu savienība" pieņēmusi lēmumu no saviem līdzekļiem izmaksāt balvas, kas pienākas bērniem. To mēs izdarīsim tuvākajās dienās," teikts partijas lapā Facebook.
Ziņu lente
0