Viedoklis

"Skartas smadzenes": NLO – Kremļa dienestā

© AP Photo / John LocherПодготовка к штурму "Зоны 51" в Неваде
Подготовка к штурму Зоны 51 в Неваде - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mazliet neērti par to rakstīt nopietnā izdevumā, taču amerikāņu karavīri apgalvo, ka ir atklājuši lidojošo šķīvīšu noslēpumu.
Jūnijā mūs gaida Pentagona ekspertu atskaite, veltīta "neidentiificētām atmosfēras parādībām" – tā pēdējā laikā nosaukuši vecos labos NLO. Spriežot pēc noplūdēm, lidojošie šķīvīši itin labi var izrādīties krievu "brīnumierocis", portālā RIA Novosti pastāstīja Viktorija Ņikiforova.
Gaidām, kad partneri saskatīs Petrovu un Boširovu mazajos zaļajos cilvēciņos. Jāsarūpē tik folijas cepurītes. Tomēr, lai cik pasakaina izskatītos tēma, stāstu par "krievu NLO" sāka izstrādāt ļoti nopietni ļaudis jau pirms divdesmit gadiem.
Люди около граффити перед штурмом Зоны 51 в штате Невада. 20 сентября 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2020
Viedoklis
"Saprātīgas būtnes tā nerīkosies". Kāpēc Pentagons publicējis ierakstus ar NLO
Masveida NLO trakums, kas pārņēma amerikāņus tieši aukstā kara sākumā, bija tautas kustība bez īpaša atbalsta elites rindās. Makulatūras kalni (un daži labi romāni), tūkstošiem filmu (to vidū kāds pusducis patiesu šedevru), plaši ufologu kongresi – to visu neuzņēma nopietni ne politiķi, ne militārpersonas.
CIP pirmā direktora Rosko Hilenkotera interesi par "šķīvīšiem" viņa laikabiedri uzskatīja par kaprīzi. Nebija iespējams iedomāties augsta līmeņa politiķi, kurš varētu publiski apspriest, kas tur seko amerikāņu pilsoņiem un regulēri nosper dažus eksperimentiem.
Tomēr gadsimtu mijā NLO tēma rada atbalstu amerikāņu elitē. Viena no pazīstamākajām konspiroloģēm-ufoloģēm bija Leslija Kīna – Ņujorkas dāmiņa no ļoti interesantas ģimenes. Visi viņas priekšteči piederējuši pie ASV politiskās elites. Vectēvs nostrādājis Kongresā desmit pilnvaru termiņus, onkulis ir Ņūdžersijas gubernators.
2002. gadā Leslija sāka strādāt telekanālā Sci-Fi. Darbā viņai palīdzēja lobists Tonijs Podesta. Par labu draugu kļuva Edvīns Rotšilds. Viņš dāmu iepazīstināja ar Tonija brāli Džonu Podestu.
Džons bija sens Klintonu draugs, ieņēma augstus posteņus ASV administrācijā. Vēl viņš visu mūžu aizrāvās ar seriālu "Slepenie materiāli" un rakstīja fanfikus pēc tā sižeta kmotīviem. Par Džonu stāsta, ka viņš bieži zvanījis no Baltā nama ASV Gaisa spēku štābam, lai iztaujātu par citplanētiešiem, un pierunājis Hilariju un Bilu atslepenot beidzot visu informāciju par NLO. Visi šie bagātie un ietekmīgie cilvēki panāca, ka pēc ilgstoša tiesas procesa NASA atslepenoja dokumentus par NLO. Kīnas klajā laisto grāmatu par tiem reklamēja pašā augstākajā līmenī. Priekšvārdu tai uzrakstīja Džons Podesta, visā pasaulē pazīstamais fiziķis Mitio Kaku atsaucās par to atzinīgi. Vārdu sakot, iznāca gandrīz vai zinātniska monogrāfija.
Посетители музея НЛО в США - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2020
CNN: Pentagons veidos darba grupu NLO pētīšanai
Kīna nāca klajā ar pārskatiem un tikās ar Pentagona un CIP pārstāvjiem. NLO tēma pēkšņi kļuva respektabla. 2017. gadā par to ieinteresējās Kristofers Mellons, bijušais aizsardzības ministra palīga vietnieks izlūkošanas jautājumos. Starp citu, viņš nav tikai augstu stāvošs izlūks vien. Viņš pieder pie leģendārās Mellonu ģimenes, viena no pasakaini bagātajiem klaniem, kas gadsimtiem ilgi valda Amerikā. ASV Senātā viņš cieši strādāja ar politiķi no Rokfelleru ģimenes.
Ar Mellona palīdzību Kīna stājās sakaros ar Pentagonu un sāka lobēt presē militārpersonu viedokli par NLO. Pirmā bezdelīga bija raksts The New York Times 2017. gada 16. decembrī. Raksts "Mirdzošās auras un melnā nauda" stāstīja par to, ka Pentagons oficiāli pēta NLO. Militārpersonas apgalvoja, ka "gaisa telpā aktīvi strādā milzum daudz cilvēku, kuri nevēlas, lai par viņiem kaut ko zinātu. Visu troksni (ap NLO) viņi izmanto maskai".
Ideju par to, ka NLO ir kaut kā saistīti ar citu valstu izlūkdarbību, sākuši popularizēt pat pieklājīgākie, inteliģentākie un ietekmīgākie izdevumi. Murgainās konspiroloģiskās terorijas, ko Holivudas filmās parasti klāsta bomzīga paskata personas ar degošām acīm, tagad absolūti nopietni apspriež vadošās avīzes un respektablākie telekanāli: NBC, CNN, The Washington Post, The New York Times, utt.
Tātad tēma prasmīgi pacelta augstākajā līmenī. 2020. gadā senators Marko Rubio – Republikāņu partijas zvaigzne - ieteica, lai aizsardzības ministrs un Nacionālā izlūkošanas dienesta direktors regulāri analizētu esošo informāciju par "neidentificētām atmosfēras parādībām" un ziņotu par situāciju. Rubio savu ierosinājumu sastādīja kopā ar Kristoferu Mellonu.
Инопланетянин - Sputnik Latvija, 1920, 14.07.2019
Parādiet NLO: amerikāņi apņēmušies uzbrukt slepenajai 51.zonai
Tobrīd pie šī jautājuma jau nopietni strādāja amerikāņu specdienesti. "Mums bija vajadzīgs kaut kas līdzīgs tiem apvienotajiem analītiskajiem centriem, kas radās pēc 11. septembra, - atklāti stāstīja anonīms avots no ASV augstāko militārpersonu aprindām intervijā The New Yorker žurnālistam. — Tāda vieta, kur puisis no Aizsardzības ministrijas varētu apspriest jautājumu ar puisi no FIB un puisi no izlūkošanas. Kaut kas līdzīgs 11. septembra notikumu izmeklēšanas komisijai."
Pērn ASV aizsardzības ministrs Marks Espers apsprieda NLO, tas ir, neidentificētas atmosfēras parādības, ar japāņu kolēģiem. Amerikāņu medijos tika iepludināts milzums ziņu par mīklainiem objektiem, ko NATO karavīri novērojuši no lidmašīnu kabīnēm un aviācijas bāzes kuģu klājiem.
Visbeidzot 2020. gada augustā aizsardzības ministra palīgs Deivids Norkvists oficiāli apstiprināja, ka Pentagonā ir īpaša struktūra "neidentificēto atmosfēras parādību" izmeklēšanai. Tā iepazīstinās ar darba rezultātiem jau jūnijā.
Ieplūdes un noplūdes liecina, ka amerikāņi plāno izmantot struktūras pārskatu informācijas karā pret Krieviju. Mediji jau tiražē bijušā ASV senatora, Demokrātiskās partijas pārstāvja Harija Reida interviju. "Nav nekādu šaubu, krievi tur piedalās, - viņš teica par mīklainajiem objektiem, ko amerikāņu piloti it kā novērojuši virs Kalifornijas. – Nekad neaizmirstiet Krieviju. Krievijā valda Putins. Viņš bija VDK vadītājs. VDK savulaik bija trīsdesmit tūkstoši aģentu."
Reida vecīgā pļukstēšana par krievu "lidojošājām piramīdām" atstāj kaut kāda baismīga balagāna iespaidu. Un tomēr mediji izplata šo informatīvo vīrusu visā pasaulē. Nez vai kāds kampaņas organizators tic Krievijas "vainai". Vienkārši lieta tāda, ka vajag ātri, nerūpējoties ne par kādu ticamību, nomelnot Krieviju.
Кошка на дереве - Sputnik Latvija, 1920, 01.01.2018
No ukraiņu kaujas cūkām līdz NLO medībām. Muļķīgākās aizvadītā gada ziņas
Pasaule domās, vai Krievija ir vainīga, krievi meklēs argumentus, bet amerikāņi organizēs jaunu informatīvo diversiju. Arī tā būs gluži vai no "X-Files" norakstīta. Rodas iespaids, ka scenārists ir viens un tas pats.
Cita starpā jaunais Krievijai naidīgais šausmu stāsts pauž: krievi izstrādājuši superslepenu "enerģētisko" ieroci, kas sūta kaut kādus "mikroviļņus" (vai tiešām no mikroviļņu krāsnīm?) tieši smadzenēs amerikāņu diplomātiem un CIPiešiem. Nē, nē, tas nav "Teksasas ufologa vēstnesis". Par mīklainajiem "enerģētiskajiem" uzbrukumiem amerikāņiem ārzemēs raksta intelektuālās žurnālistikas templis – The New York Times.
Baidena administrācija plāno pavisam nopietni pētīt vairāk nekā 130 ASV pilsoņu "iespaidošanas" gadījumus. Starp uzbrukumu iespējamiem organizatoriem minēta visuresošā KF Galvenā izlūkošanas pārvalde. Pēdējos gados incidenti esot fiksēti Ķīnā, Kubā, Krievijā. Uzbrukuma simptomi: nelaba dūša, galvassāpes, apmiglota apziņa. Tie pamatīgi atgādina smagas paģiras.
"Nopietns galvas smadzeņu bojājums", konstatēja amerikāņu eksperti. Patiešām, bojājums, citādi nemaz nenosauksi.
Ziņu lente
0