Nopirkusi iecirkni "saules pilsētā": kur Hamatova ieguldījusi naudu

© Sputnik / Sergey MelkonovПейзажи вокруг Айзпуте завораживают и манят
Пейзажи вокруг Айзпуте завораживают и манят - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievu aktrise Čulpana Hamatova nopirkusi iecirkni ciemā, kur zemes un mājokļu cenas sniedzas debesīs, tāpēc tur dzīvo miljonāri no Krievijas, Lielbritānijas, Vācijas un, protams, Latvijas, vēsta mediji.
RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Pēc Vladimira Solovjova troksni sacēlušās pārraides, kurā Krievijas žurnālists sarāja aktrisi Čulpanu Hamatoru par frāzi, ka "daudzi talantīgi cilvēki aizbraukuši uz turieni, jo šeit viņiem nebija iespēju attīstīties profesijā", medijos parādījās informācija par aktrises iegādātā zemes gabala iespējamo atrašanās vietu, stāsta Bb.lv.
80 kilometru attālumā no Rīgas, 12 kilometrus no Cēsīm ir ekociems Amatciems, iedēvēts par "latviešu saules pilsētu". To dibinājis latviešu biznesmenis Aivars Zvirbulis. Saskaņā ar mediju ziņām, Krievijas aktrise izvēlējusies iecirkni tur.
Журналист, теле- и радиоведущий Владимир Соловьев - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2021
Par ko viņa domāja, kad izlēma dzīvot Latvijā? Solovjovs norāja krievu aktrisi
Ciema teritorija izceļas ar gleznainu ainavu, ap iecirkņiem nav žogu, mājas, kas noteikti jābūvē no koka un jāapjumj vienīgi ar niedru, kārniņu vai koka jumtu, organiski iekļaujas apkārtējā dabas pasaulē.
Patīkams bonuss: mājas izvietotas tā, lai pēc iespējas paslēptos viena no otras. Pie katras mājiņas ir zemes gabals ar ūdenstilpi. Ražošana Amatciemā ir aizliegta.
Ciema vietnē norādīts, ka mājas orientējošā cena "no nulles" līdz gatavai mājai vidēji sākas no 1400 eiro par kvadrātmetru. Starp gatavo māju piedāvājumiem kopā ar zemes gabalu atrodami īpašumi gan par 70 tūkstošiem, gan nepilniem 700 tūkstošiem eiro.
Ziņots, ka ciemā pārsvarā dzīvo latvieši, ir arī iedzīvotāji no Krievijas, Anglijas, Itālijas, Ukrainas, Baltkrievijas un Lietuvas. Tātad atmosfēra ir internaconāla.
Atgādināsim, ka Krievijas žurnālists Vladimirs Solovjovs savā pārraidē YouTube "Solovjov LIVE" norāja Hamatovu par frāzi "daudzi talantīgi cilvēki aizbraukuši uz turieni, jo šeit viņiem nebija iespēju attīstīties profesijā". Viņš pieļāva, ka to aktrise izmetusi, gribēdama kļūt par "savējo" Latvijas inteliģences lokā, kur bez tamlīdzīgiem izteikumiem, acīmredzot, neuzņem.
Ziņu lente
0