Krievijas FDD ģenerālis komentēja stāstus par GIP "uzbrukumiem" amerikāņiem

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteКапитолий во время подготовки к инаугурации в Вашингтоне
Капитолий во время подготовки к инаугурации в Вашингтоне  - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš ASV izdevums, atsaucoties uz "informētiem avotiem", ziņoja: valda uzskats, ka ar iespējamiem "mērķētas enerģijas" uzbrukumiem viņu izlūkiem visā pasaulē saistīta Krievijas Galvenā izlūkošanas pārvalde.
RĪGA, 21. maijsSputnik. Publikācija par to, ka ASV izpēta "GIP lomu" jautāumā par "tēmētās enerģijas" izmantošanu pret amerikāņu izlūkiem liecina par kārtējo "sezonas saasināšanos" Vašingtonā, sarunā ar RIA Novosti konstatēja FDD atvaļinātais ģenerālmajors Aleksandrs Mihailovs.
Iepriekš amerikāņu izdevums Politico, atsaucoties uz "informētiem avotiem", ziņoja: valda uzskats, ka ar iespējamiem uzbrukumiem viņu izlūkiem visā pasaulē, kurois izmantota "mērķētas enerģijas" tehnoloģija, saistīta Krievijas Galvenā izlūkošanas pārvalde. Vašingtonas rīcībā nav pietiekamu pierādījumu apsūdzībām, incidentu – amerikāņu izlūku veselības pasliktināšanās – iemesls pagaidām nav zināms, atzīmēja izdevums.
Подготовка к штурму Зоны 51 в Неваде - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2021
Viedoklis
"Skartas smadzenes": NLO – Kremļa dienestā
"To vajag uzskatīt par sezonas, šajā gadījumā – pavasara saasināšanos," teica Mihailovs.
"Pērnruden pat tādu pašu jautājumu stāstīju: manos dienesta gados Lubjankā ieradās ļaudis folijas cepurītēs un sūdzējās, ka viņus "apstaro". Arī ir amerikāņiem ir tas pats – patiesībā viņu sūdzības vajadzētu pieņemt zināšanai mediķiem. Taču slimība ir ielaista, - mēs jau sen saskaramies ar sarunām par tādiem ieročiem un, acīmredzot, saskarsimies ne vienu vien pavasari un ne vienu vien rudeni," piezīmēja aģentūras sarunbiedrs.
Iepriekš telekanāls CNN, atsaucoties uz avotiem, paziņoja, kas ASV varasiestādes izmeklē divus incidentus valsts teritorijā, kas, iespējams, līdzinās uzbrukumiem ar "tēmētās enerģijas" tehnoloģijas pielietošanu pret amerikāņu darbiniekiem ārzemēs. Viens no šādiem uzbrukumiem ASV teritorijā, domājams, notika 2020. gada novembrī līdzās Baltajam namam. Otrs gadījums noticis 2019. gadā – Baltā nama darbiniece stāstīja, ka saskārusies ar šādu uzbrukumu, pastaigājoties ar suni vienā no Virdžīnijas štata rajoniem.
Informācijas avoti atklāja: pagaidām neesot skaidrs, vai šie gadījumi ASV teritorijā saistīti ar līdzīgiem incidentiem ārzemēs. Izmeklēšanā iesaistītās personas uzskata, ka ar uzbrukumiem, iespējams, saistīta Krievija, tomēr pagaidām to nevarot apgalvot viennozīmīgi informācijas trūkuma dēļ. Aizdomās tiekot turēta arī Ķīna.
Люди около граффити перед штурмом Зоны 51 в штате Невада. 20 сентября 2019 - Sputnik Latvija, 1920, 15.08.2020
Viedoklis
"Saprātīgas būtnes tā nerīkosies". Kāpēc Pentagons publicējis ierakstus ar NLO
Telekanāls pastāstīja, ka šajos gadījumos novērojama līdzība ar tā saucamo "Havanas sindromu" ASV diplomātu vidū Kubā 2016.-20177. gg. kā arī ĶTR 2018. gadā. Diplomāti, domājams pakļauti skaņu iedarbībai, kā rezultātā sākušās ilgtermiņa veselības stāvokļa izmaiņas.
ASV Valsts departaments nav nonācis pie kāda viennozīmīga slēdziena par to, kas tieši izraisījis sindromu. ASV presē periodiski izskan apsūdzības Krievijai par "akustisko uzbrukumu" organizēšanu. Krievijas ĀM šīs apsūdzības raksturoja kā "absolūtu absurdu un dīvainas insinuācijas".
Ziņu lente
0