Politika

Amerikāņi kritizē Baidenu par viedokli "Ziemeļu straumes 2" jautājumā

© AFP / J. SCOTT APPLEWHITEПрезидент США Джо Байден
Президент США Джо Байден - Sputnik Latvija, 1920, 21.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu mediji vēsta, cik kritiski lasītāji uztvēruši prezidenta Džo Baidena lēmumu atcelt daļu sankciju no "Ziemeļu straumes 2".
RĪGA, 21. maijs — Sputnik. Izdevuma Fox News lasītāji novērtēja ASV prezidenta Džo Baidena nodomu atcelt daļu sankciju, kas vērstas pret gāzesvadu "Ziemeļu straume 2", vēsta RIA Novosti.
Iepriekš mediji, atsaucoties uz saviem informācijas avotiem, stāstīja, ka ASV administrācija plāno atteikties no pasākumiem pret operatoru Nord Stream 2 AG un tā vadītāju. Tomēr Vašingtona vēl aizvien vēlas kavēt projekta realizāciju.
Удаленный режим работы из-за угрозы распространения коронавируса - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
"Divvalodības terors": dzejniece piesaka karu firmām, kas pieprasa krievu valodas prasmes
"Vācieši ir praktiski ļaudis un saprot, ka Krievijas dabasgāze ir daudz ērtāka un lētāka, nekā bezjēdzīgie mēģinājumi pāriet pie vēja enerģijas. Visa šī situācija vēlreiz rāda, cik novecojusi ir NATO. Kāpēc mēs tērējam tik daudz naudas un spēku Vācijas aizsardzībai no izdomātā Krievijas iebrukuma, ja vācieši pie tam paši labprāt pērk krievu dabasgāzi?" bija neizpratnē viens no komentētājiem.
"Tikai amerikāņu cauruļvadi ir tie sliktie. Tāpat kā oglekļa dioksīda izmeši – tikai mūsējie ietekmē klimata pārmaiņas," atgādināja cits lasītājs.
Tomēr daži par tādiem plāniem bija sašutuši.
"Cīnāmies par rekordu. Baidenam vēl aizvien nav rezultātu nevienā ārpolitikas jautājumā. Pilnīga izgāšanās," secināja lasītājs.
Komentējot mediju ziņojumus, Kremlis norādīja, ka iespējamā sankciju atcelšana ir pozitīvs signāls. Pie tam prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra – Maskava nav saņēmusi šo datu oficiālu apstiprinājumu.

"Ziemeļu straume 2"

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzesvadu izbūvi ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru apmērā gadā no Krievijas pāri Baltijas jūrai uz Vāciju. Lielākā daļa projekta jau pabeigta. Vācijas ģenerālkonsuls Jekaterinburgā Matiass Krūze pastāstīja, ka 17. maijā atlicis izbūvēt 80 kilometrus.
Pret projektu iebilst Ukraina, Polija, Lietuva un Latvija, bet ASV popularizē savu sašķidrināto dabasgāzi Eiropā. 2019. gada decembrī ASV ieviesa sankcijas pret kompānijām, kas piedalās projektā. 2020. gada decembrī būvdarbi atsākās. Koncerna "Gazprom" direktoru padomes priekšsēdētājs Viktors Zubkovs apliecināja, ka projekts šogad tiks noslēgts.
Ziņu lente
0