SWIFT apstiprināja, ka Krievija netiks atslēgta no sistēmas

© pixabayБанкомат
Банкомат - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Medijos regulāri parādās publikācijas, ka Rietumu sankciju pastiprināšanas ietvaros Krieviju var atslēgt no SWIFT.
RĪGA, 20. maijs - Sputnik. Krievijas banka neuzskata, ka valstij draud risks tiks atslēgtai no SWIFT, taču šāda scenārija gadījumā Finanšu ziņojumu pārraides sistēmu (FZPS) varēs pārslēgt uz iekšzemes trafiku, paziņojusi regulatora priekšsēdētāja pirmā vietniece Olga Skorobogatova, vēsta RIA Novosti.
"Patlaban mēs nesaskatām nekādus riskus. Taču mums ir FZPS, tā darbojas, un viss iekšzemes trafiks, pat ja kaut kas notiks, bez problēmām var tikt pārslēgts uz mūsu sistēmu," viņa komentēja jautājums par Krievijas atslēgšanu no SWIFT Valsts domes Finanšu tirgus komitejas darba grupas sēdes laikā.
Флаги России и ЕС - Sputnik Latvija, 1920, 17.05.2021
Politika
Eiropas Parlaments noformulējis piecus principus darbam ar Krieviju
Skorobogatova tāpat piebilda, ka Centrālā banka uztur kontaktu ar SWIFT mītni un Maskavas biroju, tur apstiprināja, ka "viss strādās ierastajā režīmā, bez jebkādām problēmām".
SWIFT ir Starptautiskā starpbanku maksājumu veikšanas un informācijas pārraides sistēma. Pie tās ir pieslēgti vairāk nekā 11 tūkstoši uzņēmumu gandrīz divsimt valstīs. Medijos regulāri parādās ziņojumi, ka Rietumu sankciju pastiprināšanas ietvaros Krieviju var atslēgt no SWIFT.
Tomēr atslēgt Krieviju no SWIFT nemaz nav tik vienkārši. Pēc Eiropas diplomātijas vadītāja Žuzepa Borela teiktā, SWIFT ir starptautiskā privātā organizācija, šajā ziņā Eiropas Savienībai nav kompetences atslēgt no tās Krievijas Federāciju.
Jāpiebilst, ka atbildē uz iespējamo Krievijas banku atslēgšanu no SWIFT, Krievijā tika izveidota sava Finanšu ziņojumu pārraides sistēma. 2021. gada 1. janvārī FZPS tika pieslēgtas 404 organizācijas, ieskaitot 19 nerezidentus.
Ziņu lente
0