Nariškins pastāstīja, kāpēc ES ieilgst vakcīnas "Sputnik V" reģistrācija

© Sputnik / Владимир Песня / Pāriet pie mediju bankasАмпула с российской вакциной "Спутник V" ("Гам-КОВИД-Вак")
Ампула с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Sergejs Nariškins nosauca par amorālu vakcīnas "Sputnik V" reģistrācijas novilcināšanu ES.
RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Krievijas Covid-19 vakcīnas "Sputnik V" reģistrācijas novilcināšana Eiropas Savienībā ir saistīta ar signāliem no Briseles "augstajiem kabinetiem", paziņojis Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs Sergejs Nariškins Pirmā kanāla ēterā.
Nariškins norādīja, ka Eiropas zāļu aģentūra (EMA) novilcina vakcīnas reģistrāciju, taču pēc viņa sacītā tas nav saistīts ar EMA ekspertu un speciālistu darbu. Viņš uzskata, šajā gadījumā runa ir par politisku vai ekonomisku faktoru.
"Mums ir zināms, ka šī novilcināšana ir saistīta ar attiecīgiem signāliem, kas nāk no ES augstajiem kabinetiem. Kāpēc tas notiek? Vai tam ir tikai politiska rakstura cēloņi, vai arī ir ekonomiskais faktors? Es nezinu, lai to izprot Eiropas valstu pilsoņi un tiesībsargājošie orgāni, taču mēs saprotam, ka tas ir vienkārši amorāli," sacīja Nariškins.
В Сан-Марино открылся прививочный туризм для желающих вакцинироваться Спутником V - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2021
Pirmie vakcīnu "Sputnik V" Sanmarīno saņēmuši Latvijas iedzīvotāji
Vakcīnu "Sputnik V" izstrādāja Gamaleja vārdā nosauktais centrs uz labi izpētītās un pārbaudītās cilvēka adenovīrusu vektoru platformas.
Tā ir reģistrēta jau 65 pasaules valstīs, kuru iedzīvotāju skaits pārsniedz 3,2 miljardus cilvēku. "Sputnik V" ieņem otro vietu pasaulē pēc valsts regulatoru izsniegto atzinumu skaita. Saskaņā ar pēdējiem datiem vakcīnas efektivitāte it 97,6%.
Krievijas Veselības ministrija reģistrēja "Sputnik V" pērnā gada augustā. Vakcīnas izstrādātāji iesnieguši pieteikumu reģistrācijai EMA.
4. martā EMA ziņoja par "Sputnik V" ekspertīzes uzsākšanu, regulators pārbaudīs vakcīnas efektivitāti un drošību. Pēc uzticamā informācijas avota "Sputnik V" var saņemt apstiprināšanu maijā.
Patlaban Eiropas Savienības tirgū apstiprinātas četras vakcīnas: kompāniju Pfizer/BioNTech preparāts Comirnaty (iepirkums – līdz 600 miljoni devu), Moderna (divi līgumi par iepirkumu līdz 460 miljonu devu apmērā), AstraZeneca (līdz 400 miljoni devu) un Johnson&Johnson (iepirkums – 400 miljoni devu ar iespēju papildus iegādāties vēl 200 miljonus).
Ziņu lente
0