Latvija atkal saņems finansiālu palīdzību no ES Covid-19 apkarošanai

CC0 / pxhere / Евро
Евро - Sputnik Latvija, 1920, 20.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Parlaments atbalstīja atbalsta piešķiršanu Latvijai un 19 citām valstīm cīņai pret Covid-19, rezultātā Latvija saņems aptuveni 1,18 miljonus eiro.
RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Eiropas Parlamenta preses sekretārs Jānis Krastiņš informēja, ka balsojot par atbalsta piešķiršanu, Eiropas Parlamenta deputāti aicināja Eiropas Komisiju vienkāršot līdzekļu piešķiršanu Eiropas Savienības Solidaritātes fonda (ESSF), lai varētu ātrāk reaģēt uz dabas katastrofām, raksta jauns.lv.
Otrdien, 18. maijā, Eiropas Parlaments atbalstīja 397,5 miljona eiro mobilizāciju no ESSF, lai palīdzētu 17 dalībvalstīm un trim kandidātvalstīm aizsargāt veselības aprūpes sistēmu pret Covid-19.
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Pret Covid-19 vakcinētām personām vairs nav jāievēro pašizolācija Latvijā
ES līdzekļus saņems Austrija, Beļģija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Francija, Vācija, Grieķija, Ungārija, Īrija, Itālija, Lietuva, Luksemburga, Portugāle, Rumānija, Spānija, kā arī kandidātvalstis Albānija, Melnkalne un Serbija.
Vēl 86,7 miljoni eiro tiks piešķirti Grieķijai un Francijai saistībā ar dabas katastrofām, kuras skārušās abas valstis 2020. gada otrajā pusgadā.
Otrdien Eiroparlamenta deputāti tāpat pieņēma rezolūciju, kurā uzsver, ka klimata pārmaiņu augoša ietekme un dabas katastrofu pastiprināšanās padara Eiropas valstis arvien neaizsargātākas. Viņi uzskata, ka ES vajadzētu vienkāršot un paātrināt palīdzības piešķiršanu reģioniem, kas ir cietuši no šādām katastrofām.
Rezolūciju Eiropas Parlamenta deputāti pieņēma ar 668 balsīm par un 10 pret.
Ziņu lente
0