Tirgotāju asociācijā nosauca veikalu darba atsākšanas datumu

© Sputnik / Александр КряжевПокупательница в магазине
Покупательница в магазине - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas, cik ātri valsts atgriezīsies pie ierastā dzīvesveida, neapšaubāmi ir saistīts ar epidemioloģisko situāciju Latvijā; Latvijas Tirgotāju asociācijas vadītājs Henriks Danusevičs sniedzis savu prognozi.
RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Vienā no tuvākajām valdības sēdēm tiks izskatīts Latvijas Tirgotāju asociācijas rosinājums atļaut strādāt tiem tirdzniecības centriem, kuru platība nesasniedz 35 kvadrātmetrus.
Asociācijas vadītājs Henriks Danusevičs pastāstīja, ka tirgotāji lūdz atvērt veikalus lielos tirdzniecības centros, kuriem ir atsevišķa ieeja un kuru telpas nav savienotas ar tirdzniecības centru iekštelpām, raksta Mixnews.lv.
Turklāt pirmdien, 17. maijā, notika Operatīvās vadības grupas sēde, kurā tika atbalstīta ideja paplašināt tirdzniecības vietas gadatirgos no 20 līdz 50.
Покупатель в магазине, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 27.03.2021
Tirgotājiem Latvijā varēs uzlikt nopietnus sodus par Covid-19 ierobežojumu pārkāpšanu
Kā uzsvēra Danusevičs, tirdzniecības atsākšanas process notiek ļoti lēni, taču, ja būtu iespēja katru nedēļu kaut ko atvērt, tad līdz Jāņiem viss varētu atgriezīsies ierastajā gultnē. Līdz tam aizliegums saglabāsies tikai lielākajos tirdzniecības centros, uzskata asociācijas vadītājs.
Atzīmēsim, ka patlaban Latvijā darbojas viens no stingrākajiem aizliegumiem tirdzniecības punktu darbam. Vienam pircējam atļauta telpa ir 25 kvadrātmetri, taču lielākajā daļā valstu šis rādītājs ir 10 vai 15 kvadrātmetri.
"Mēs redzam, ka šīs ierobežojums, kas visvairāk ietriec mazajiem tirgotājiem, protams, ir jālikvidē. Tas arī bija pieņemts pretēji nozares viedoklim. Atsevišķi Ekonomikas ministrijas ierēdņi nezin kāpēc nostājušies pret nozares," norādīja Danusevičs.
Tāpat asociācijas vadītājs nosauca par "gaisa malku" terašu atklāšanu sabiedriskā ēdināšanas vietās. Pēc viņa domām, tā ir iespēja iestāžu funkcionēšanai, bet viesiem tā palīdz atgriezties pie ierastās dzīves, kurā ietilpst arī restorānu un kafejnīcu apmeklējumi.
Ziņu lente
0