Pirmie vakcīnu "Sputnik V" Sanmarīno saņēmuši Latvijas iedzīvotāji

© Sputnik / Алессандро Рота / Pāriet pie mediju bankasВ Сан-Марино открылся прививочный туризм для желающих вакцинироваться "Спутником V"
В Сан-Марино открылся прививочный туризм для желающих вакцинироваться Спутником V - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pieci Latvijas iedzīvotāji vakcinējās ar Krievijas vakcīnu "Sputnik V" Sanmarīno Republikā, kur tūristiem piedāvā šādu iespēju.
RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Vairāk nekā 100 ārzemnieki pieteicās "Sputnik V" vakcīnas saņemšanai Sanmarīno Republikā, kur pirmdien sākās ārvalstu tūristu vakcinācijas kampaņa, vēsta RIA Novosti.
Republikā izveidojies "Sputnik V" vakcīnas "pārpalikums" — 10 tūkstoši devu, tāpēc no 17. maija visi interesenti var saņemt poti šīs valsts teritorijā.
"Vakar ir saņemti 100 pieteikumi, šorīt vēl 20, tie ir jāapstrādā. Mēs jau esam vakcinējuši piecus tūristus no Latvijas. Viņi iepriekš rezervējuši vietas," paziņoja Veselības un sociālo lietu valsts sekretariāta pārstāvis.
Ārzemniekam jārezervē numurs kādā no viesnīcām Titano kalnā un jāpavada tur vismaz sešas dienas: divas reizes pa trim diennaktīm – tas ir pietiekams laiks vakcinācijas novērošanai – ar pārtraukumu no 21 līdz 28 dienām. Neskaitot viesnīcu, divas vakcīnas injekcijas maksās 50 eiro.
Ампула с российской вакциной Спутник V (Гам-КОВИД-Вак) - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Krievijas vakcīnu "Sputnik V" apstiprināja jau trešdaļā pasaules valstu
"Ārzemnieki uzskata, ka viņiem ir vieglāk doties uz Sanmarīno nekā atgriezties savās valstīs. Lielākā daļa nāk no Eiropas: Beļģijas, Šveices, Īrijas. Šodien zvanīja no Ķīnas, Filipīnām un Dubaijas," pastāstīja aģentūras darbinieks.
Daudzi pieteikumi nāk no Itālijā dzīvojošajiem ārzemniekiem, turklāt pašus itāļus republikā pieņemt nevar, jo nav parakstīts lēmums par vakcinācijas atzīšanu.
Viņš piebilda, ka tūrisms ar mērķi saņemt vakcīnu tiek īstenots caur vairāk nekā 20 akreditētām viesnīcu struktūrām, kuru darba grafiks ļauj novērot tūristu vakcināciju. Saņemtos pieteikumus viesnīcas nodod rezervēšanas dienestam valsts slimnīcā.
Pēc pēdējiem datiem, Sanmarīno veikti vairāk nekā 38 tūkstoši injekciju, pirmo Covid-19 vakcīnas devu saņēmuši 21,8 tūkstoši cilvēku – trīs ceturtdaļas Sanmarīno iedzīvotāju. Vakcinācijas kampaņu valstī plānots pabeigt 31. maijā.
Ziņu lente
0