Latgales iedzīvotājus vakcinēs autobusos un teltīs

© Sputnik / Sergey MelkonovУказатель направления в пункт приема анализов на COVID-19 и вакцинацию в Латвийском центре инфектологии
Указатель направления в пункт приема анализов на COVID-19 и вакцинацию в Латвийском центре инфектологии - Sputnik Latvija, 1920, 19.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā augstākais Covid-19 saslimstības līmenis ir Latgalē, turklāt interese par vakcināciju šajā novadā ir ļoti maza.
RĪGA, 19. maijs — Sputnik. Lai panāktu aktīvāku Latgales iedzīvotāju vakcināciju pret Covid-19, ir plānots izmantot mobilos vakcinācijas punktus busiņos, raksta Mixnews.lv.
Kā informēja Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča, agrāk vairākos Latgales reģionos sadarbībā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS) vakcinācijai tika organizētas mobilās teltis. Turpmāk sadarbībā ar NBS plānots izmantot arī plānots izmantot arī mobilos busiņus, lai aptvertu grūtāk sasniedzamās vietas.
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Pret Covid-19 vakcinētām personām vairs nav jāievēro pašizolācija Latvijā
Kopā ar Latgales pašvaldībām tiks sagatavots telšu un mobilo punktu darba grafiks maijam un jūnijam. Tāpat ar vietējo mediju un pašvaldību palīdzību plānots motivēt Latgales iedzīvotājus vakcinēties: jauna informatīvā kampaņa notiks nacionālajā līmenī, taču tiks pielāgota konkrētajiem reģioniem.
AS "Veselības centru apvienība" valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa uzsvēra, ka vecākā gadagājuma cilvēki Latgalē jāuzrūna dzimtajā valodā, pieaicinot arī viedokļu līderus. Liela nozīme darbā ar senioriem ir tostarp ģimenes ārstiem.
Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, patlaban visaugstākais Covid-19 saslimstības līmenis novērojams galvaspilsētas reģionā un Latgalē. Turklāt interese par vakcināciju pret Covid-19 Latgalē ir zemāk nekā citos Latvijas reģionos.
Tam ir gan loģistikas (laukos dzīvojošiem cilvēkiem ir grūtāk nokļūt līdz vakcinācijas centriem), gan psiholoģiskie iemesli - reģiona krievvalodīgie iedzīvotāji uzticas Krievijas vakcīnai "Sputnik V", ko Latvijā nav iegādājušies.
Turklāt līdz šim visi mēģinājumi veikt vakcinācijas informatīvo kampaņu krievu valodā saskārās ar valsts varas stingru pretestību un beidzās ar neveiksmi.
Ziņu lente
0