NI nosaucis galveno kļūdu ASV stratēģijā pret Krieviju un Ķīnu

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasМорские пехотинцы армий России и Китая
Морские пехотинцы армий России и Китая - Sputnik Latvija, 1920, 18.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Analītiķis atzīmēja, ka Džo Baidena administrācijas konfrontatīvā pozīcija nepārsteidz, taču rada faktoru, kas ļauj Krievijai un Ķīnai stāties pretī ASV.
RĪGA, 18. maijs — Sputnik. ASV jaunās administrācijas stratēģiskā tuvredzība tuvina Krieviju un Ķīnu, kas rezultātā ļaus tām stāties pretī Vašingtonai, raksta analītiķis izdevumā The National Interest, vēsta RIA Novosti.
Raksta autors atzīmēja, ka Džo Baidena administrācijas konfrontatīvā pozīcija attiecībās ar Krieviju nepārsteidz, jo jau pirms Baidena stāšanās prezidenta postenī politiķis līdz ar saviem kolēģiem no Demokrātiskās partijas popularizēja sazvērestības teoriju, saskaņā ar kuru Maskava it kā esot aktīvi atbalstījusi Donaldu Trampu un aktīvi iejaukusies ASV iekšējās lietās.
Флаг России и флаги КНР - Sputnik Latvija, 1920, 20.12.2020
Viedoklis
NATO "mirušās smadzenes" cenšas reanimēt uz Krievijas un Ķīnas rēķina
Saņēmis rokās vadības grožus, Baidens tikai stiprināja spriedzi, un viņa izteikumi par vēlmi tikties ar Krievijas prezidentu nav būtiski mainījuši situāciju, uzskata analītiķis.
Pēc viņa domām, Vašingtonas kurss nav mainījies arī attiecībās ar Pekinu, un cerības uz samierināšanās politiku nav attaisnojušās. ASV joprojām atbalsta Taivānu, kas pretendē uz neatkarību no Ķīnas, kā arī Japānu teritoriālajā strīdā par Senkaku salu.
Baidena administrācijas nespēja nospraust prioritātes palielina risku ASV, uzskata autors. Cita starpā, viņš atzīmēja, pašreizējās politikas turpināšanās tikai veicina Krievijas un Ķīnas tuvināšanos, paplašinot valstu diplomātisko, ekonomisko un militāro sadarbību. Savukārt tas ļaus Maskavai un Pekinai stāties pretī Vašingtonas dominēšanai pasaules politikā.
Ziņu lente
0