Politika

"Bez mums jūs runātu vāciski": briti pauž viedokli par Uzvaras parādi

© Sputnik / Evgeny Odinokov / Pāriet pie mediju bankasТанк Т-72Б3М во время генеральной репетиции парада в честь 76-й годовщины Победы в Великой Отечественной войне в Москве
Танк Т-72Б3М во время генеральной репетиции парада в честь 76-й годовщины Победы в Великой Отечественной войне в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 16.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daily Mail vietnes lasītāji dažādi novērtēja PSRS, ASV un Lielbritānijas ieguldījumu hitleriskās Vācijas sagrāvē.
RĪGA, 15. maijs — Sputnik. Britu avīzes Daily Mail lasītāji nāca klajā ar komentāriem rakstam, kas bija veltīs Uzvaras parādei Maskavā 9. maijā, vēsta RIA Novosti.
Publikācijā sniegti citāti no Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzrunas par to, ka padomju tauta "pašā grūtākajā Lielā Tēvijas kara laikā bija viena pati smagā, varonīgā un upuriem pilnā ceļā pretī Uzvarai".
Самолеты-буксировщики мишеней Су-25БМ в небе во время репетиции воздушной части парада в честь 76-летия Победы в Великой Отечественной войне в Москве - Sputnik Latvija, 1920, 12.05.2021
"Putins brīdinājis sāncenšus". Ko citu valstu mediji rakstīja par Uzvaras parādi
Vietnes lasītāji dažādi novērtēja PSRS, ASV un Lielbritānijas ieguldījumu hitleriskās Vācijas sagrāvē: daži atzīmēja, ka sabiedrotie snieguši padomju spēkiem nopietnu palīdzību, citiem šķiet, ka Padomju Savienības loma tomēr bija izšķirošā.
"No 1941. gada augusta līdz 1945. gada maijam angļi palīdzēja Krievijai ar pārtiku, degvielu, ieročiem, tankiem un lidmašīnām. Daudzi briti gāja bojā. Bez mums jūs runātu vāciski. Paturiet to prātā," ir pārliecināts Hunkydory999.
"Uzvara bija kopīga. Tomēr velti PSRS atļāva sakaut Vāciju," uzskata Steel River.
"Mums, britiem, pastāvīgi apgalvo, ka tie esam mēs, kas uzvarēja Otrajā pasaules karā – viena pati. Bet amerikāņi, kanādieši, austrālieši un daudzi citi vispār netiek pieminēti. Krievijas milzīgais ieguldījums nav novērtēts pēc nopelniem. Ja viņi paši par to nestāstīs, neviens viņu vietā to nedarīs. Lieta tāda, ka bez tāda sabiedrotā kā Krievija mēs nebūtu varējuši uzvarēt vāciešus," ir pārliecināts say-what-you-see.
"Atklāti sakot, krievi joprojām nav atzīti pēc nopelniem, it īpaši no Holivudas puses. Bet viņi taču likvidēja 85% vācu karavīru Otrās pasaules kara laikā," atgādināja jezza.
Парад Победы на Красной площади в Москве 24 июня 1945 года в ознаменование разгрома фашистской Германии во Второй мировой войне - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2021
1945. gadā krievi izglāba Eiropu no pašas Eiropas: to viņiem nespēj piedot
"Putins teica, ka dažas svarīgākās kaujas krievi izcīnījuši vieni paši, un tā ir patiesība. Patiesi ir arī tas, ka krievi zaudēja 20 reizes vairāk cilvēku nekā jebkurš cits sabiedrotais. Es nešaubos, ka bez Krievijas ieguldījuma kara iznākums būtu citāds. Brīvā pasaule ir parādā Krievijai par tās upuriem, un tās izšķirošais ieguldījums uzvarā ir jāatzīst.
Mūsdienu jaunatne ir izaugusi ar filmām par britu un amerikāņu varonību, un tā patiešām ir. Tomēr lielākās kaujas Austrumu frontē izcīnīja krievi, turklāt nereti – bez sabiedroto atbalsta. Galu galā viņi zaudēja desmit miljonus karavīru un vēl 15 miljonus civilo. Rietumiem viņi jāgodā," komentēja Pitrick.
"Patiesību sakot, pēdējos 75 gadus ASV rūpīgi izsvītro Krieviju no uzvaras karā," ir pārliecināts komentētājs ar lietotājvārdu Doge To The Moon.
"Es pateicos krievu tautai par tās lomu Otrajā pasaules karā. Uzskatu, ka bez viņiem mēs nebūtu tikuši galā," uzsvēra Civilian14.
Ziņu lente
0