Pavļuts: viena nāve un 60 "blaknes" pēc vakcīnas saņemšanas Latvijā

CC BY-SA 2.0 / Saeima / Ieva Ābele / 13.Saeimas deputātu svinīgais solījumsМинистр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс
Министр здравоохранения Латвии Даниэль Павлютс - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Cilvēki Latvijā pēc vakcinēšanas pret Covid-19, cieš no blaknēm, turklāt ir reģistrēts viens nāves gadījums. Taču Veselības ministrijas vadītājs Daniels Pavļuts uzsver, ka nav pieradīta cēloņsakarība starp vakcinēšanu un nāvi.
RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Latvijas veselības ministrs Daniels Pavļuts ceturtdien valdības sēdē pastāstīja par Covid-19 vakcinācijas gaitu Latvijā, ziņo Mixnews.lv.
Pēc viņa vārdiem, nedēļas laikā tika reģistrēti 60 ziņojumi par blaknēm, kas radušies pēc vakcinēšanas, turklāt astoņos gadījumos blaknes izpaužas nopietnā formā. Viens cilvēks miris pēc vakcinēšanas.
Attiecībā uz šo gadījumu Pavļuts norādīja, ka cēloņsakarība starp vakcināciju un šā cilvēka nāvi nav pieradīta. Šī gadījuma izmeklēšanas turpinās.
Аппарат для бесконтактного забора анализов на COVID-19 в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 13.05.2021
Linkaits aicina atcelt pašizolāciju un Covid-19 testus vakcinētiem ceļotājiem
Blakusparādību skaits uz 100 vakcīnu devām ir 0,3, kas ir zems rādītājs, atzīme Pavļuts.
Turklāt pēc Johnson & Johnson vakcīnas saņemšanas nekādu ziņojumu par blaknēm nebija.
Atgādinām, ka Latvijā pirmo Covid-19 vakcīnas devu saņēma 347 482 cilvēku. Vakcinācijas procesu pabeidza 95 183 cilvēku, tai skaitā 1592 saņēmuši Johnson & Johnson vakcīnu, kurai ir tikai viena deva.
Tādējādi pirmo poti pret Covid-19 saņēmuši 18,4% iedzīvotāju, vakcinācijas procesu noslēguši - 5,04% iedzīvotāju.
Saskaņā ar epidemiologu datiem Latvijā patlaban dominē koronavīrusa "britu" paveids, to atklāj 87% gadījumu. Turklāt Slimību profilakses un kontroles centrs konstatējis Latvijā potenciāli bīstamus un maz izpētītus Covid-19 celmus.
Ziņu lente
0