Politika

Krievija pārmet Briselei krievu diskriminācijas izdabāšanu Latvijā

© Sputnik / Пресс-служба МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasОфициальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова
Официальный представитель Министерства иностранных дел России Мария Захарова - Sputnik Latvija, 1920, 14.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisija izdabā Latvijas varas diskriminācijas politikai, kas atņem krievvalodīgiem iedzīvotājiem tiesības uz savu viedokli, uzsvēra Marija Zaharova.
RĪGA, 14. maijs - Sputnik. Eiropas Komisija ir pieņēmusi politiski motivētu un neobjektīvu lēmumu, atzinot, ka Latvijas varasiestāžu darbības attiecībā uz televīzijas kanālu "Rossija RTR" atbilst ES normatīvajiem aktiem. Par to paziņoja Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
Diplomāte atgādināja, ka no 15. februāra Latvijā ar izdomātu ieganstu ir bloķēts krievu auditorijā populārs televīzijas kanāls. Zaharova norādīja, ka Maskava vairākkārt komentējusi Latvijas varas iestāžu uzbrukumus šim Krievijas medijam, bet televīzijas kanāls jau tika bloķēts uz īsāku termiņu politiski motivētu iemeslu dēļ.
"Kārtējo reizi populārā politiskā šova "60 minūtes" vadītājiem tika pārmesta kūdīšana uz vardarbību un naids (apsūdzības formulējums). Turklāt absolūti netika ņemts vērā TV pārraides diskusijas formāts, kuram raksturīgi asi novērtējumi, strīdi un polemika — komplekts, kas ļauj demonstrēt skatītājam dažādus viedokļus," konstatēja Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas pārstāve.
"Es vēlētos atgādināt eiroinstitūtu partneriem, ka demokrātijas apstākļos plurālisms un viedokļu izteiksmes brīvība ir saistoši noteikumi ne tikai medijiem, bet arī normālai sabiedrībai kopumā. Mēs uzskatījām, ka Eiropas Savienības vadībai tam būtu jābūt labi zināmam, taču, spriežot pēc minētā lēmuma, tai ir svarīgāk uzbrukt Krievijas un krievvalodīgajiem medijiem ES dalībvalstu teritorijā," paziņoja Zaharova.
Pēc viņas vārdiem, šādu lēmumu var izskaidrot vien ar Eiropas Savienības negatavību tai patiesībai, ko tik ilgi mācījuši Krievijai.
Удаленный режим работы из-за угрозы распространения коронавируса - Sputnik Latvija, 1920, 28.03.2021
"Divvalodības terors": dzejniece piesaka karu firmām, kas pieprasa krievu valodas prasmes
"Patiesība šajā gadījumā ir tāda, ka vārda brīvība daudz biežāk sastopama Krievijas kanālos, nekā ar pašcenzūru un politiskiem pasūtījumiem aprobežotos Rietumu medijos, uz kuriem orientējas eiroierēdņi," uzsvēra Zaharova.
"Mēs uzskatām, ka Eiropas Komisija izdabā Latvijas varas diskriminācijas politikai, kas atņem krievvalodīgiem iedzīvotājiem tiesības uz savu viedokli. Bez šaubām tas ir tiesību ierobežojums. Un šajā sakarā mēs vērtējam minēto lēmumu kā politiski motivētu un neobjektīvu, tas ir pretrunā visām tām saistībām, ko Latvija uzņēmusies, kā valsts, un zem kurām parakstījusies," rezumēja Krievijas Federācijas oficiālā pārstāve.
2021. gada 8. februārī Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome nolēma aizliegt telekanāla "Rossija RTR" retranslāciju Latvijas teritorijā no 15. februāra. Aizliegums būs spēkā vienu gadu. RTR retranslācijas ierobežošanas procedūru NEPLP sāka jau pērnā gada jūlijā, jo uzskata, ka programmā "60 minūtes" 2020. gada 10. jūlijā esot izskanējušas "naida runas" attiecībā pret Ukrainu.
Захарова: ЕК потакает властям Латвии в дискриминации русских
Ziņu lente
0