Krievijas DP tur aizdomās ASV par citu valstu iesaistīšanu bioloģisko ieroču radīšanā

© Sputnik / Sputnik / Pāriet pie mediju bankasЛаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии
Лаборатория имени Ричарда Лугара в Грузии - Sputnik Latvija, 1920, 12.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Drošības padome norāda, ka ASV un to sabiedrotie būtiski aktivizējuši bioloģiskos pētījumus vairākās pasaules valstīs.
RĪGA, 12. maijs — Sputnik. ASV izstrādā daudzām valstīm individuālos bioloģisko pētījumu plānus, intervijā RIA Novosti paziņoja Krievijas Drošības padomes sekretāra vietnieks Jurijs Averjanovs.
"Pēdējos gados ASV un to sabiedrotie NATO lielā mērā aktivizējuši bioloģiskos pētījumus daudzās pasaules valstīs. Katrai valstij ASV izstrādā individuālos darbu plānus, ņemot vērā nacionālo bioloģisko programmu vajadzības, pārsvarā – militārās nozīmes," teica Averjanovs.
Pie tam Jurijs Averjanovs atklāja, ka DP ir noraizējusies par ASV un NATO bioloģisko laboratoriju izvietošanu pie Krievijas robežām,
"Nāvīgi bīstami mikroorganismi (..) var būt it kā kļūdaini izlaisti apkārtējā vidē, novedot pie pierobežas valstu un Krievijas civiliedzīvotāju masveida inficēšanās," konstatēja Averjanovs.
Pēc viņa vārdiem, bioloģisko pētījumu darbība tiek īstenota, stingri uzspiežot programmas "Globālā partnerība masveida iznīcības bruņojuma neizplatīšanas jautājumā"¸ divpusējās programmas "Kopīgās bioloģiskās saistības" un "Kopīga draudu samazināšana".
Aprīlī Krievijas Drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs intervijā avīzei "Kommersant" pastāstīja, ka pasaulē, it īpaši pie Krievijas un Ķīnas robežām kā sēnes pēc lietus aug aizvien jaunas bioloģiskās laboratorijas, ko kontrolē ASV. Viņš vērtēja, ka ir pamats uzskatīt – tur izstrādā bioloģiskos ieročus.
Ziņu lente
0