"Rīgas meži" pārbaudes gaitā konstatēta izšķērdēšana un citi grēki

© Sputnik / Алексей СтефановНа первом повороте в лес обнаружить памятник не удалось
На первом повороте в лес обнаружить памятник не удалось - Sputnik Latvija, 1920, 11.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas dome pieķērusi uzņēmumu "Rīgas meži" naudas līdzekļu izšķērdēšanā. Tagad "meža" ierēdņus gaida lielas nepatikšanas. Lietā figurē alkoholiskiem dzērieniem paredzētas glāzes un telpa ādu dīrāšanai.
RĪGA, 11. maijs — Sputnik. Virkne pārkāpumu konstatēta uzņēmuma "Rīgas meži" darbībā par 2020. gadu revīzijā, ko veica Rīgas domes audita un revīziju pārbaude, vēsta Mixnews.lv.
Uzņēmumā vērojama visdažādāko mahināciju gamma: gan fiktīvas darbā iekārtošanas pazīmes, gan pilnvaru pārsniegšana, kas novedusi pie zaudējumiem, gan naudas līdzekļu izšķiešana.
Piemēram, revidenti konstatēja ar kapitāla daļu turētājiem nesaskaņotas investīcijas būvēs, kas celtas izglītības projekta "Zaļā klase" ietvaros. konstatēts, ka ēku reālo vērtību aplēst nav iespējams, jo nav nekādas dokumentācijas par galdnieku darba apmaksu.
Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija, 1920, 03.12.2020
Politika
"Pūce visu šo laiku meloja": KNAB slēdza lietu par izšķērdību, kuras dēļ nocēla Ušakovu
Cita starpā noskaidrojies, ka "Rīgas meži" valdes locekļi pērn patvaļīgi noslēguši līgumus, kas saistīti ar projektu "Zaļā klase". Rezultātā fiksētas nesaskaņotas investīcijas par summu vairāk nekā 100 tūkst. eiro apmērā. Acīmredzot, tas vēl nav viss, jo līdzekļi projektā ieguldīti arī agrāk.
Vides attīstības plāna projektam "Zaļā klase" nebija, toties jau bija iepirktas alkoholiskajiem dzērieniem paredzētas glāzes un atvēlēta atsevišķa telpa ādu dīrāšanai.
Pārbaudē fiksēti pārkāpumi arī kokzāģētavā "Norupe". Tur bija sakārtots bizness brāķēto baļķu pārdošanai "pa kreisi".
Paralēli "Rīgas meži" slēdza līgumus par juridisko pakalpojumu sniegšanu ar bijušajiem darbiniekiem. Šādas mahinācijas izmaksāja 240 tūkstošus eiro.
Galu galā pārbaudes rezultātā secināts, ka "Rīgas meži" ierēdņi aktīvi izšķērdējuši līdzekļus. Acīmredzot, tagad pienācis laiks dīrāt ādu viņiem pašiem.
Ar pārkāpumiem strādās likumsargājošās iestādes.
Ziņu lente
0