Politika

Anadolu: ASV vēlas, lai Krievija atgrieztos 90. gados

© Sputnik / Сергей ТитовПродовольственный кризис в Москве. Пустые прилавки в магазине
Продовольственный кризис в Москве. Пустые прилавки в магазине - Sputnik Latvija, 1920, 10.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turku žurnālists uzskata, ka Vašingtona vēlas pārvērst Krieviju par "Borisa Jeļcina laiku valsti" – samazināt tās aktivitāti pasaules arēnā.
RĪGA, 10. maijs — Sputnik. ASV sapņo, kaut nu Krievija atkal kļūtu par Borisa Jeļcina laiku valsti, kas "ierāvusies savā čaulā", raksta Turcijas ziņu aģentūras Anadolu žurnālists Iļjass Kemaloglu, vēsta RIA Novosti.
Pēc viņa domām, Džo Baidena ierašanās Baltajā namā aizsāka jaunu spriedzes pilnu posmu attiecībās ar Krieviju. Žurnālists uzskata, ka viens no konfrontācijas iemesliem bija Maskavas augošā ietekme lielā zonā no Tuvajiem Austrumiem līdz Kaukāzam Donalda Trampa prezidentūras laikā.
Вице-президент США Джо Байден шутит об ошибке Блюменталя, имея в виду частые ошибочные заявления генерального прокурора Коннектикута о службе во Вьетнаме, 2010 год - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Politika
National Interest: Baidena mēģinājumi draudēt Putinam novedīs ASV pie katastrofas
Tāpat autors atzīmēja, ka Vašingtona nevēlas Krievijas un Turcijas ciešas sadarbības attīstību un cenšas to vājināt ar izolācijas palīdzību un vēršot sankcijas pret Maskavu.
Pie tam, regulāri ieviešot aizvien jaunus ierobežojošos pasākumus, ASV apgalvo, ka ir gatavas sadarboties ar Krieviju, ņemot vērā savas intereses. Kā piemēru žurnālists minēja Savienoto Valstu spiedienu pret ES, lai nepieļautu "Ziemeļu straumes 2" būvdarbu noslēgumu un vienlaikus palielināja Krievijas naftas iepirkumus 2020. gadā.
Kemaloglu ir pārliecināts, ka Krievijas diplomātu nesenā izraidīšana no Bulgārijas un Čehijas ir ASV darbību rezultāts, kas vēlas "sodīt" Krieviju.
Tādējādi, autors secināja, Vašingtona vēlas pārvērst Krieviju par "Borisa Jeļcina laiku valsti" – samazināt tās aktivitāti pasaules arēnā. Taču pēc viņa domām, tas ir maz ticams, ņemot vērā Maskavas pašreizējo spēku militārajā, kosmiskajā un enerģētikas jomās, kā arī kodolenerģētikas un medicīnas nozarēs.
Ziņu lente
0