Putins apsveica ārvalstu līderus un pilsoņus Uzvaras dienā

© Sputnik / Алексей Даничев / Pāriet pie mediju bankas27 апреля 2021. Президент РФ Владимир Путин
27 апреля 2021. Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Latvija, 1920, 09.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins aicina apņēmīgi pretoties jebkādiem mēģinājumiem izkropļot un falsificēt vēsturi un nepieļaut Lielā Tēvijas kara rezultātu pārskatīšanu.
RĪGA, 9. maijs — Sputnik. Krievijas prezidenta Vladimira Putina apsveikums ārvalstu līderiem un pilsoņiem Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 76. gadadienai publicēts Kremļa oficiālajā vietnē.
Vladimirs Putins Uzvaras 76. gadadienā apsveica Azerbaidžānas, Armēnijas, Baltkrievijas, Kazahstānas, Kirgīzijas, Moldovas, Tadžikistānas, Turkmenistānas, Uzbekistānas, Abhāzijas un Dienvidosetijas līderus un pilsoņus.
Atsevišķi Krievijas valsts vadītājs apsveica Gruzijas un Ukrainas tautas.
​"Prezidents apsveica ārvalstu līderus un pilsoņus ar Uzvaras Lielajā Tēvijas karā 76. gadadienu," teikts paziņojumā.
Apsveikuma tekstā teikts, ka Uzvaras dienā mēs ar īpašu lepknumu un pateicību godājam mūsu tēvu un vectēvu varoņdarbu, kuri plecu pie pleca vīrišķīgi cīnījās ar ienaidnieku un pašaizliedzīgi stjrādāja aizmugurē.
Putins uzsvēra, ka tagad mūsu morālais pienākums ir saudzīgi glabāt un nodot nākamajām paaudzēm piemiņu par skarbajiem gadiem, kas pārciesti Lielā Tēvijas kara laikā.
"Mums kopā apņēmīgi jāstājas pretī jebkādiem mēģinājumiem izkropļot un falsificēt vēsturi, pārskatīt Lielā Tēvijas kara rezultātus, attaisnot baismīgās ļaundarības, ko pastrādāja nacisti un viņu līdzskrējēji," uzsvēea Putins.
Vēršoties pie minētajām valstim, Krievijas valsts vadītājs pauda pārliecību par to, ka brālīgās draudzības un savstarpējās palīdzības tradīcijas, kas norūdītas skarbajos kara gados, joprojām ir veido nesagraujamu pamatu konstruktīvu, labu kaimiņattiecību veidošanai un attīstībai.
Putins pauda neliekuļotu pateicību visiem Lielā Tēvijas kara veterāniem un aizmugures darbiniekiem, novēlēja viņiem veselību, labklājību, gara mundrumu un ilgus mūža gadus.
Ziņu lente
0