Kā strādās restorānu terases Latvijā un kā būs ar alkohola tirdzniecību

© Sputnik / Sergey MelkonovКафе в Риге
Кафе в Риге - Sputnik Latvija, 1920, 07.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sākot ar šodienu, Latvijas iedzīvotājiem būs iespēja pasēdēt restorāna vai kafejnīcas terasē, baudot dzērienu vai ēdienu.
RĪGA, 7. maijs — Sputnik. Restorānu un kafejnīcu terases Latvijā atsāks darbu piektdien, 7. maijā. Saeima, neņemot vērā Ministru kabineta lēmumu, pagājušajā nedēļā vienbalsīgi apstiprināja grozījumus par terašu darba atsākšanu.
Tomēr valdība iemeta darvas karoti medus mucā. Izbaudīt restorāna terasi izdosies tikai līdz plkst. 21:00. Saskaņā ar izstrādātājiem grozījumiem, atklāto terašu darba laiks ir ierobežots no plkst. 6:00 līdz 21:00. Pārējā laikā ēdienu drīkstēs izsniegt tikai līdzņemšanai, ziņo Mixnews.lv.
Премьер-министр Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Politika
"Normālā" valstī Kariņš būtu demisionējis: politologs par Saeimas un MK domstarpībām
Toties uz terases atļauts tirgot alkoholu.
29. aprīlī Saeima galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai", saskaņā ar kuriem no 7. maija sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumiem atļauts sniegt pakalpojumus ārpus telpām, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības. Tādējādi parlaments ignorēja valdības iepriekš panākto lēmumu nepārskatīt Covid-19 ierobežojumus līdz 11. maijam.
Jāpiebilst, ka premjerministrs Krišjānis Kariņš, kaut sākumā paudis bažas par šādu lēmumu, sakot, ka Saeima sākusi "iet savu individuālu ceļu", vēlāk saistīja to ar pašvaldību vēlēšanu tuvumu, attiecīgi lēmumu mērķis varēja būt centieni partijām celt savu popularitāti sabiedrībā, nevis ar neuzticības izteikšanu valdībai.
Ziņu lente
0