Vācu ekologi panākuši pauzi "Ziemeļu straumes 2" būvdarbos

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasСтроительство газопровода "Северный поток-2" в Германии
Строительство газопровода Северный поток-2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 05.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbi var atsākties ne ātrāk kā maija beigās, kad tiks ļauts turpināt projekta īstenošanu saskaņā ar pašreizējo nolikumu.
RĪGA, 5. maijs – Sputnik. Vācu ekologu "Nabu" tiesā iesniegtā prasība aptur Vācijas Federālās jūras un hidrogrāfijas aģentūras (BHS) iepriekš izsniegto atļauju gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem, vēsta Sputnik Baltkrievija.
Runa ir par BSH atļauju no 2021. gada 14. janvāra, kad tika apstiprināta cauruļvada izbūve no septembra beigām līdz maija beigām 16,5 kilometru iecirknī Vācijas ekonomiskajā zonā Baltijas jūrā.
"No maija beigām tiks atļauts turpināt "Ziemeļu straumes 2" būvdarbus saskaņā ar pašreizējo nolikumu ar atļauju. 2018. gada martā "Nord Stream 2" saņēma pastāvīgu atļauju cauruļvada izbūvei no maija beigām līdz septembra beigām," informēja BSH preses dienests.
Iepriekš Vācijas valdība pauda viedokli, ka iespējamais risks apkārtējai videi "Ziemeļu straumes 2" būvdarbu gadījumā tiks minimizēti, pie tam priekšplānā iziet gāzesvada ekonomiskā nepieciešamība Vācijas iedzīvotājiem.

Kas nepatīk vācu ekologiem?

Ekoloģiskā organizācija "Nabu" iesniegusi prasību, kas skar cauruļvada nepabeigto iecirkni Vācijas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā. Aktīvisti apgalvo, ka projekts "iznīcina dzīves vidi jūras dibenā platībā, kas pārsniedz 16 futbola laukumus". Pēc viņu domām, negatīvās ietekmes kopējā zona ir desmitkārt lielāka.
Склад труб для строительства газопровода Северный поток - 2 в порту города Засниц в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 15.04.2021
Viedoklis
Divas paketes un šitais. ASV sūta pret "Ziemeļu straumi 2" Amosu-iznīcinātāju
Runa ir par 16,5 km garu gāzesvada iecirkni Vācijas ekonomiskajā zonā. Iepriekš BSH jau noraidīja ekologu protestu no NABU, ko viņi iesniedza kopā ar dabas aizsardzības organizāciju "Deutsche Umwelthilfe". Kad visas nianses bija izpētītas, eksperti paziņoja, ka nav saskatījuši nekādus draudus jūras iemītniekiem.
Tiesvedības sākuma datums vācu ekologu prasības lietā vēl nav noteikts, un tuvākajā laikā to nenozīmēs, sarunā ar RIA Novosti pastāstīja Hamburgas tiesā, kas izskatīs šo prasību.

Kam patiesībā ir bīstama atteikšanās no "Ziemeļu straumes 2"

Aizvadītajā nedēļā Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā aicināja apturēt "Ziemeļu straumes 2" būvdarbus.
Строительство газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2021
Viedoklis
Skatīsies uz "Maskavas uzvedību". Vai vācieši apturēs "Ziemeļu straumi 2"
Par to, kam patiesībā nodarīs kaitējumu gāzesvada "Ziemeļu straume 2" būvdarbu apturēšana saskaņā ar EP rezolūciju, pastāstīja Krievijas Valsts domes deputāts Ruslans Bālbeks. Sarunā ar RT viņš atzīmēja, ka rezultātā visvairāk cietīs Eiropas Savienības valstu vienkāršie iedzīvotāji. Cits jautājums – kā izturēsies Eiropas politiķi, jo vēlētāji ar neizpratni seko notikumiem un nesaprot, kāpēc viņiem "vajadzētu no savas kabatas apmaksāt kaut kādu cilvēku politiskās spēles," uzskata Krievijas deputāts.
Atgādināsim, ka Eiropas Parlaments aicināja ES valstis mazināt atkarību no Krievijas enerģētiskajiem resursiem. Un vispirms – apturēt projekta "Ziemeļu straume 2" realizāciju. Tiesa, rezolūcijai ir vienīgi deklaratīvs raksturs.
Ziņu lente
0