Krievijas ĀM komentēja ASV plānus paplašināt PRA sistēmu

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasЗдание Министерства иностранных дел РФ в Москве, архивное фото
Здание Министерства иностранных дел РФ в Москве, архивное фото - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve norādīja, ka ASV valdības centieni aprakstīt globālo pretraķešu sistēmu kā aizsardzības projektu ir vienīgi "dūmu aizsegs".
RĪGA, 4. maijs — Sputnik. ASV militārajā jomā izdara likmi uz Krievijas kodolsavaldīšanas potenciāla devalvāciju, sarunā ar aģentūru RIA Novosti konstatēja ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova.
"Šajā pašā kategorijā ir arī amerikāņu militāro kosmisko iespēju attīstība un konvencionālo "ātra precīza trieciena" līdzekļu radīšana," piezīmēja Zaharova.
Viņa atgādināja, ka 2002. gadā ASV vienpusējā kārtībā izstājās no līguma par PRA un kopš tā laika Vašingtona visā pasaulē sākusi izvērst globālās PRA sistēmu, ko veido mobilie un stacionārie pretraķešu līdzekļi.
"Sauszemes pretraķešu kompleksi ar izdomātiem ieganstiem tiek izvietoti Krievijas robežu tiešā tuvumā. Aktīvi attīstās jūras līdzekļi, kas regulāri parādās netālu no Krievijas krastiem," piezīmēja ĀM oficiālā pārstāve.
Министр обороны РФ, генерал армии Сергей Шойгу - Sputnik Latvija, 1920, 23.04.2021
Krievijas aizsardzības ministrs brīdina NATO par augošo rosību pie KF robežām
Viņa uzsvēra, ka ASV valdības centieni aprakstīt globālo pretraķešu sistēmu kā aizsardzības projektu ir vienīgi "dūmu aizsegs". Zaharova ir pārliecināta, ka Vašingtona vēlas iegūt priekšrocības, pateicoties iespējai izdarīt kodoluzbrukumu pirmajiem.
Iepriekš aģentūra Bloomberg informēja, ka Pentagons plāno piešķirt gandrīz 18 miljardus dolāru Ziemeļkorejas vai Irānas raķešu pārtvērēju izstrādei, ražošanai un apkapošanai – tas būs pirmais lielais valsts iepirkums aizsardzības jomā Džo Baidena prezidentūras laikā.
Baltais nams plāno radīt 31 pārtvērēju, tostarp desmit paredzēti izmēģinājumiem. Tos plānots dislocēt bāzēs Aļaskā. Katrs no tiem izmaksās apmēram 498 miljonus dolāru.
Ziņu lente
0