Politika

Eiropas Savienība uzskata, ka tai ir tiesības atbildēt uz Krievijas sankcijām

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у посольства Польши в поддержку консервативных ценностей польского президента Анджея Дуды
Пикет у посольства Польши в поддержку консервативных ценностей польского президента Анджея Дуды - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ES vadība paudusi bažas par to, kā Krievijas nesenie lēmumi attiecībās ar Briseli ietekmēs ES un Krievijas Federācijas valdības attiecības.
RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Eiropas Savienība saglabā tiesības atbildēt uz Maskavas sankcijām pret ES amatpersonām, tiekoties ar Krievijas pastāvīgo pārstāvi Vladimiru Čižovu paziņoja Eiropas Komisijas pārstāvji, vēsta RIA Novosti.
ES informācija presei liecina, ka ES ārlietu dienesta ģenerālsekretārs Stefano Sanniko un EK ģenerālsekretāre Ilze Juhansone izsauca Krievijas pastāvīgo pārstāvi, lai "nosodītu Krievijas lēmumu". ES to uzskata par "vienīgi politiski motivētu"soli bez juridiska pamatojuma.
Флаг Европейского союза - Sputnik Latvija, 1920, 04.05.2021
Brisele izsaukusi KF pastāvīgo pārstāvi ES: jums ir "nepareizas" sankcijas
Amatpersonas atgādināja par Krievijas lēmumu izraidīt Čehijas diplomātus un nodomu sastādīt nedraudzīgo valstu sarakstu, paužot bažas par to, kā šie lēmumi kopumā ietekmēs ES un Krievijas Federācijas valdības attiecības.
Krievijas pastāvīgā pārstāvniecība Eiropas Savienībā informācijā presei pastāstīja, ka puses pauda nožēlu par dialoga pasliktināšanās tendenci, kā ari atzīmēja "diplomātiskā darba lielo nozīmi, labojot pašreizējo neveselīgo situāciju.
Iepriekš Krievijas Ārlietu ministrija publicēja astoņu ES ierēdņu vārdus, kam liegta iebraukšana valstī. Krievijas sankcijas vērstas pret EP priekšsēdētāju Deividu Sassoli, Igaunijas Valodas departamenta vadītāju Ilmāru Tomusku, Latvijas Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju Ivaru Āboliņu un Latvijas Valsts valodas centra direktoru Māri Baltiņu.
Sarakstā ir arī EPPA Francijas delegācijas loceklis Žaks Mērs, Berlīnes Prokuratūras vadītājs Jorgs Raupags, Zviedrijas Totālās aizsardzības pētījumu institūta Ķīmiskās, bioloģiskās, radiācijas un kodoldrošības laboratorijas vadītājs Osa Skots un EK priekšsēdētāja vietniece vērtību un transparences jautājumos Vera Jurova.
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Latvija, 1920, 30.04.2021
Intervija
Sergejs Lavrovs: Krievijai nedraudzīgo valstu saraksts nebūs ilgi jāgaida
Krievijas ĀM uzsvēra, ka lēmums pieņemts, atbildot uz ierobežojumiem pret sešiem Krievijas pilsoņiem, ko ES ieviesa šī gada martā atbilstoši "jaunajam globālajam režīmam par cilvēktiesību pārkāpumiem" – tāda bija reakcija pēc Alekseja Navaļnija aresta,
Toreiz "melnajā sarakstā" tika iekļauts Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins, Rosgvardes direktors Viktors Zolotovs, ģenerālprokurors Igors Krasnovs un Federālā sodu izpildes dienesta vadītājs Aleksandrs Kalašņikovs. Vēlāk, 22. martā ES valstu ārlietu ministri paplašināja sarakstu, iekļaujot tajā Abuzaidu Vismuradovu un Ajubu Katajevu – "par LBGT pārstāvju un politiskās opozīcijas vajāšanu Čečenijā".
Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs iepriekš uzsvēra, ka sankciju politika pret Krieviju savu mērķi nesasniedz.
Ziņu lente
0