"Sputnik V" autorus pārsteidz centieni klusēt par nāves gadījumiem pēc vakcīnas Pfizer

© AP Photo / Turkish Health MinistryВакцина "Pfizer"
Вакцина Pfizer - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Lielbritānijas Globālo pārmaiņu institūts publicēja pārskatu, kurā ziņots: nāves gadījumu skaits blakusparādību rezultātā un infekcijas gadījumu skaits pēc Pfizer vakcīnas ir 2,5 reizes lielāks nekā pēc vakcinācijas ar AstraZeneca preparātu.
RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Koronavīrusa profilaksei Krievijā izstrādātās vakcīnas "Sputnik V" izstrādātāji norādīja, ka mediji noklusē letālo gadījumu skaitu Lielbritānijā, kas reģistrēti pēc Pfizer vakcīnas, liecina informācija izstrādātāja lapā Twitter.
"Mediji ik dienas ziņoja par trombu veidošanos (pēc vakcinācijas – red.) ar AstraZeneca preparātu. Tagad viņi veiksmīgi noklusē faktu, ka saskaņā ar datiem par vakcināciju Lielbritānijā letālo gadījumu skaits pēc vakcinācijas ar Pfizer ir divreiz lielāks nekā pēc AstraZeneca pielietošanas. Kāpēc tā?" — ziņu Krievijas vakcīnas lapā Twitter citēja RIA Novosti.
Российская вакцина от COVID-19 Спутник V - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Kāpēc vakcīna "Sputnik V" izdevusies efektīva – virusologa atbilde
Iepriekš Lielbritānijas bijušā premjerministra Tonija Blēra izveidotais Globālo pārmaiņu institūts publicēja pārskatu, kurā ziņots: nāves gadījumu skaits blakusparādību rezultātā un koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits pēc vakcinācijas ar preparātu Pfizer Lielbritānijā ir  2,5 reizes lielāks nekā pēc vakcinācijas ar AstraZeneca preparātu.
Eiropas zāļu aģentūra pēc iepazīšanās ar papildu informāciju par AstraZeneca preparātu paziņoja, ka tās priekšrocības pārsniedz saistītos ar to riskus, tomēr atzina, ka sakars starp vakcināciju un tromboembolisko komplikāciju retu rašanos pacientam ir iespējama. Pie tam pagaidām speciālisti nevar apstiprināt nekādus konkrētus riska faktorus, kas saistīti ar preparātu un var provocēt trombozes.
Ziņu lente
0