Politika

Kučinskis: Kariņa valdībai jāizcieš pandēmija līdz galam

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Марис Кучинскис
Премьер-министр Латвии Марис Кучинскис - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krišjāņa Kariņa valdības pienākums ir izciest pandēmiju līdz galam, tā nedrīkst atkāpties, uzskata Māris Kučinskis.
RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Pandēmijas laikā Latvijas valdība pieņēmusi tik daudz pretrunīgu lēmumu, ka pazaudējusi jebkādu uzticību, konstatēja bijušais premjerministrs, Saeimas deputāts Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) telekanālā "Rīga TV24".
Politiķis konstatēja, ka visbiežāk, domājot par valdību, prātā nāk tikai vārds "haoss" – tāda bijusi visa lēmumu pieņemšanas sistēma. Ja arī pārsvarā lēmumi bija pareizi, pat ir redzami rezultāti, tomēr nevienu nepameta iespaids par haosu un savstarpējo attiecību skaidrošanu. Pēc Kučinska domām, tieši tāpēc  daudzi jau atmetuši ar roku – sak, tas ir bezcerīgi.
Tomēr, politiķis uzsvēra, patlaban nepavisam nav īstais laiks valdības demisijai.
Viņiem vajadzēs iziet visu pandēmiju līdz galam, uzskata Kučinskis, - viņš nevēlas kā Zatlers novēlēt visiem atkāpties no posteņiem – viņiem ir jāpabeidz tas, ko paši iesākuši.
Экс-президент Латвии Валдис Затлерс - Sputnik Latvija, 1920, 29.04.2021
Zatlers: šī valdība var droši demisionēt
Iepriekš valsts bijušais prezidents Valdis Zatlers paziņoja, ka šī valdība var droši atkāpties.
Iepriekš Saeimas deputāts no ZZS Viktors Valainis, Kučinska partijas biedrs, atklātā vēstulē prezidentam Egilam Levitam aicināja atlaist valdību. Arī ZZS līderis Edgars Tavars uzskata, ka premjerministram Krišjānim Kariņam vajadzētu demisionēt.
Aprīļa vidū Saeimas opozīcijā strādājošie deputāti, arī ZZS pārstāvji, savāca parakstus un sarīkoja balsojumu par neuzticības izteikšanu Kariņam. Kā jau bija sagaidāms, neuzticības votums cieta sakāvi.
Ziņu lente
0