Baltkrievijā noskaidrots apvērsuma mēģinājuma kurators no Baidena aprindām

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Вашингтон
Города мира. Вашингтон - Sputnik Latvija, 1920, 03.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko iepriekš konstatēja, ka par valsts apvērsuma mēģinājumu aizturētie, iespējams, saistīti ar amerikāņu specdienestiem.
RĪGA, 3. maijs – Sputnik. ASV prezidenta Džo Baidena padomnieks Maikls Kārpenters ir saistīts ar militārā apvērsuma Balkrievijā un uzbrukuma valsts prezidentam Aleksandram Lukašenko organizāciju, informēja telekanāls "ONT".
"Tas viss patiešām ir nopietni, un Savienotās Valstis ir iejauktas. Valsts departaments reaģēja, tiesa, ieturēti... Tad pateiksim priekšā, kur Vašingtonai meklēt patiesību – pašā Vašingtonā, pie Baidena padomnieka Maikla Kārpentera, viņš pastāstīs, ja gribēs," teikts telekanāla sižetā, ko citēja radio Sputnik.
Пресс-конференция в посольстве Республики Беларусь - Sputnik Latvija, 1920, 27.04.2021
Politika
Lukašenko atklāja atklātā valsts apvērsuma sazvērestības nianses
"ONT" apsolīja sniegt detalizētu informāciju par izjaukto uzbrukumu Lukašenko un ar to saistītajiem pasākumiem tuvākajā laikā.
17. aprīlī Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pastāstīja, ka aizturēta cilvēku grupa, kas plānojusi viņa paša un viņa bērnu slepkavibu. Viņš konstatēja, ka par valsts apvērsuma mēģinājumu aizturētie, iespējams, saistīti ar amerikāņu specdienestiem, kuri cita starpā nosprauduši izpildītājiem uzdevumu: destabilizēt situāciju republikā un ar varu sagrābt varu.
Vēlāk Baltkrievijas VDK pastāstīja, ka izmeklēšanas ietvaros apsūdzības par sazvērestību un darbībām ar mērķi sagrābt varu valstī, izvirzītas četrām personām, tostarp – arī juristam Jurijam Zenkovičam, kurš saņēmis ASV pilsonību.
ASV Valsts departaments iepriekš noraidīja pieņēmumus par amerikāņu iespējamo saikni ar izjaukto militāra apvērsuma mēģinājumu Baltkrievijā.
Iepriekš vēstīts, ka par uzbrukuma organizāciju Lukašenko aizdomās turamās personas atzinušas savu vainu.
Ziņu lente
0