"Viņi sev galvu drīz izdzēsīs": Simonjana izsmēja Facebook draudus RT projektam

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija, 1920, 02.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Facebook lietotājiem atkal pieejama RT projekta lapa RedFish, kas tika izdzēsta antifašistisko publikāciju un vēsturisko fotoattēlu dēļ.
RĪGA, 2. maijs - Sputnik. Sociālais tīkls Facebook ar atsevišķiem ierobežojumiem atjaunoja piektdien dzēsto RT projekta lapu RedFish, norādot, ka tā atkal tiks izdzēsta pēc jaunā brīdinājuma. Aģentūras "Rossija Segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana ironiski atsaucās par sociālā tīkla draudiem.
Iepriekš RT ziņoja, ka Facebook ir izdzēsis RedFish lapu antifašistisko publikāciju un vēsturisko fotoattēlu dēļ.
​"Facebook ir izdzēsis mūsu Redfish projektu ar 800 tūkstošiem sekotāju pēc publikācijām par Osvencimas atbrīvošanu un Musolīni gāšanu. Formulējums ierasts: par kopienas noteikumu pārkāpšanu. Nav skaidrs, ar ko tieši tika aizskarta šī "kopiena" – vai tās bija Musolīni fotogrāfijas, vai Holokausta pieminēšana vai pati "Redfish" eksistence, no kuras Rietumu elitei sen jau sen niez visās vietās," iepriekš rakstīja aģentūras "Rossija Segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana Telegram kanālā.
Микрофоны представителей российских СМИ - Sputnik Latvija, 1920, 17.02.2021
Krievijā sodīs par sankcijām pret Krievijas medijiem
Viņa piebilda, ka ir cieši apņēmusies personīgi panākt Facebook slēgšanu, ja sociālais tīkls neatjaunos izdzēsto lapu.
Savukārt "Roskomnadzor" pieprasīja Facebook atcelt visus ierobežojumus no Redfish lapas un izskaidrot iemeslus, kuru dēļ bloķēts konts ar vairāk nekā 800 tūkstošiem abonentu. Resors atgādināja, ka interneta resursu īpašniekiem var tikt uzlikts naudas sods līdz miljonam rubļu, ja tie turpinās ignorēt Krievijas iedzīvotāju tiesības.
Kā vakar ziņoja RT, Facebook atjaunoja izdzēsto Redfish lapu, bet ar ierobežojumiem.
"Lappusē joprojām karājas brīdinājums, un tas netiks parādīta rekomendējumos. Turklāt uz lappusi joprojām attiecās trīs straiku nosacījums, proti, pēc nākamā brīdinājuma tā atkal tiks izdzēsta," teikts ziņojumā.
"Viņi sev galvu drīz izdzēsīs," komentēja Simonjana.
Pēdējā laikā Krievijas plašsaziņas līdzekļi arvien biežāk tiek bloķēti ārvalstu interneta platformās. Piemēram, pērn Facebook bez jebkādiem skaidrojumiem bloķējis Baltnews lapu, bet Twitter pārstājis rādīt meklēšanas rezultātos RIA Novosti kontu un nobloķējis RT un Sputnik profilus.
Krievijas Federācijas padome ir apstiprinājusi atbildes sankciju likumu par cenzūru pret Krievijas plašsaziņas līdzekļiem ārvalstu interneta platformās. Tas paredz tādus soļus, kā bloķēšana, trafika palēnināšana un administratīvie sodi.
Ziņu lente
0