Ekonomists: "Ziemeļu straumes 2" konflikta atrisināšana Eiropas Savienībai būs liktenīga

© SputnikВладислав Гинько, преподаватель РАНХиГС при президенте России
Владислав Гинько, преподаватель РАНХиГС при президенте России - Sputnik Latvija, 1920, 01.05.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas, kā noslēgsies ES un ASV konflikts, kas izcelies "Ziemeļu straumes 2" dēļ, kļūs par vēsturisku brīdi, no projekta likteņa lielā mērā ir atkarīga Eiropas ekonomikas konkurētspēja, paziņojis ekonomists Vladislavs Giņko.
RĪGA, 1. maijs - Sputnik. Vācu politologs Aleksandrs Rārs nosauca par absurda teātri Eiropas Parlamenta rezolūciju ar aicinājumu ES valstīm samazināt atkarību no Krievijas energoresursiem, kā arī apturēt gāzes vada "Ziemeļu straume 2" būvniecību. Rārs paziņoja par asu ekonomisko krīzi Eiropā, no kuras tā var iziet tikai sadarboties ar Krieviju.
Строительство газопровода Северный поток - 2 в Германии - Sputnik Latvija, 1920, 17.04.2021
Viedoklis
Skatīsies uz "Maskavas uzvedību". Vai vācieši apturēs "Ziemeļu straumi 2"
Komentējot eiropieša izteikumu par "Ziemeļu straumi 2" un situāciju kopumā, ekonomists, Krievijas Prezidenta Krievijas Tautsaimniecības un valsts dienesta akadēmijas pasniedzējs Vladislavs Ginko atzīmēja, ka ES labi saprot, ka "Ziemeļu straume 2" — tā ir izvēle: vai nu viņi aizstāv šo projektu no ASV uzbrukumiem, vai nu Eiropas ekonomika katru gadu zaudēs konkurētspēju un desmitiem miljardu dolāru.
"Ekonomikai ir nepieciešami (energoresursi un gāzes vada būvniecības realizācija – red. piez.), tas ir pamats, un, ja viņiem nav šīs "Ziemeļu straumes 2", tieši tā viņi to uztver, proti, tā ir Eiropas ekonomikas nākotnes izvēle. Patlaban viņiem tas ir principiāls lēmums, es pat teiktu, vēsturiskais lēmums konfliktā starp Briseli un Vašingtonu," teica Giņko.
Гинько: разрешение конфликта по "Северному потоку-2" между ЕС и США станет судьбоносным
Ziņu lente
0