"It kā nozieguma vietu apmeklētu": frizētavas kliente par policijas pārbaudi

© Sputnik / Варвара Гертье / Pāriet pie mediju bankasРабота салона красоты в Иванове
Работа салона красоты в Иванове - Sputnik Latvija, 1920, 28.04.2021
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Frizētavas apmeklētāja pasūdzējās par nepatīkamu pieredzi, ko viņai nācās pārdzīvot policijas pārbaudes laikā, kad kārtības sargi ierādās pārliecināties, ka tiek ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi.
RĪGA, 28. aprīlis — Sputnik. Rīgas frizētavu darbiniekus mūsdienās diez vai var apskaust - policisti regulāri rīko pārbaudes skaistumkopšanas salonos. Šī kārtības sargu paaugstinātā uzmanība sagādā diskomfortu pat iestāžu klientiem.
"Šodien pie friziera esot piedzīvoju policijas pārbaudi. Visi noteikumi tiek ievēroti, meistari un klienti maskās, bet policijas attieksme it kā nozieguma vietu apmeklētu. Ārkārtīgi nepatīkama sajūta, tad jau labāk neļautu strādāt un miers, nevis likt justies kā noziedzniekam," uzrakstīja Twitter marketinga speciāliste Agija Kola-Kanča.
​Pēdējā laika skaļo noziegumu iespaidā - futbola aģenta slepkavības Rīgā un uzbrukuma seksuālo minoritāšu pārstāvim Tukumā, sociālo tīklu lietotāji diezgan vētraini reaģēja uz informāciju par skaistumkopšanas salonu pastiprinātām pārbaudēm, asi kritizējot policiju.
"Tāpēc ka šī sfēra un tai līdzīgās ir vienīgās, ko policija spēj kontrolēt un baudīt. Normālus noziegumus viņiem nav pa spēkam atklāt!" uzskata Kristīne.
​"Nu tāpēc šauj nost futbola aģentus, ka tik labi un rūpīgi strādā," ironizē Gints Weber.
​"Pie mums apsēduši veikalus. Draudzenei pieder bodītē, nāk pārdienās. Visi PAPĪRI ir, noteikumi izkarināti, visu uzrāda, nevar piesieties, bet gribās. Tiešām domā, ka pa vienu dienu tas veikals izstiepās vai sarāvās. Kas varētu mainīties? Nāk brīvdienās arī. Maksā laikam dubultā," stāsta Maiga Krādziņa.
​"Kolēģei reģionā veikalu apmeklē rēgulāri - pēdējo reizi vispār - klusējot pārrakstīja iepriekšējo protokolu un aizgāja. Bet reāliem noziegumiem neesot personāla - personāla sadale ir šķērsām nevis trūkums," uzskata Inese.
​"Tu esi noziedznieks, pirms nav pierādījies pretējais!" raksturo kārtības sargu darba stilu Armands Taibe.
​Tomēr bija arī pozitīvas atsauksmes par laipnu policijas darbu.
"Interesanti, manai dzīves biedrenei bija pretēja situācija šonedēļ - ienāca, pieklājīgi visu pārbaudīja, viss ok, visu labu," raksta Rinalds Ruja.
​"Tas tā noteikti nav visur. Par policijas pārbaudēm Ikšķilē esmu dzirdējusi pozitīvas atsauksmes," iedveš cerību Gita Bērziņa.
​Atgādinām, ka Latvijā no 1. marta atkal var legāli saņemt friziera pakalpojumus, apmeklēt manikīra un pedikīra meistaru, kā arī podologu.
Klientu var pieņemt tikai pēc iepriekšēja pieraksta. Turklāt jāpieraksta klienta vārds, uzvārds, tālruņa numurs, kā arī apkalpošanas sākuma un beigšanas laiks un meistara uzvārds. Šī informācija tiks glabāta 30 dienas, lai to varētu uzrādīt SPKC.
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija, 1920, 25.04.2021
Policija aizturēja vairākas personas saistībā ar futbola aģenta slepkavību
Pakalpojuma sniedzējam jābūt reģistrētam Veselības inspekcijā. Katram klientam jāmēra temperatūra (bezkontakta veidā). Uz vienu klientu jānodrošina platība vismaz 25 kvadrātmetri. Pakalpojumu sniegšanai jābūt organizētai tā, lai klienti savstarpēji nesatiktos.
Personālam jāvelk aizsargcimdi un FFP-2/FFP-3 tipa respiratoru bez vārsta. Aizsargekrānus un aizsargbrilles var izmantot kā papildu aizsardzību.
Salonu klientiem nedrīkst piedāvāt dzērienus, uzkodas un preses izdevumus. Par epidemioloģiskās drošības prasību neievērošanu var izteikt brīdinājumu vai piemērot naudas sodu līdz 5000 euro.
Ziņu lente
0